Lake People bestaat 35 jaar

0
Lake People

Het Duitse Lake People bestaat alweer 35 jaar, een bedrijf dat u feitelijk kunt beschouwen als een ware duizendpoot op hifi-gebied.

Lake People is gevestigd in het Duitse Gauting. Het is ook daar waar de fabricage plaatsvindt, waarbij bovendien veel van Duitse toeleveranciers gebruik wordt gemaakt. Het bedrijf is bekend van bijvoorbeeld de Niimbus hoofdtelefoonversterker, maar tegenwoordig zijn er ook DAC’s, kabels en veel meer in het assortiment terug te vinden. Verder heeft Lake People inmiddels ook het merk Violectric onder de vleugels. Uiteindelijk groeide het bedrijf uit van een bescheiden start in een woning uit naar een merk van naam en faam. In die begindagen was het trouwens vooral studio-apparatuur wat geproduceerd werd. Denk aan limiters, noise gates en hoofdtelefoonversterkers.

Servicevriendelijk

Een van de meer interessante aspecten aan de spullen die uit de fabriek van Lake People komen, is dat ze erg servicevriendelijk zijn. Dat heeft dan weer alles te maken met de zeer structurele opzet van de schakelingen, die het makkelijk maakt om een eventuele fout snel en effectief op te sporen.