28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Magico presenteert MXO Active Analogue filter

Magico presenteert MXO Active Analogue filter

0
Magico presenteert MXO Active Analogue filter

Het nieuwe Magico MXO Active Analogue crossover-filter is ontworpen voor het M9 speakersysteem gecombineerd met sub.

De MXO Active Analogue crossover van Magico is bedoeld voor gebruik met het M9 luidsprekersysteem en een subwoofer. U kunt kiezen uit een versie met vast ingestelde frequentie van 120 Hz of eentje met 55Hz overpakfrequentie. Inwendig wordt een Linkwitz-Riley filter gebruikt in actieve vorm met een stijlheid van 24 dB/octaaf. U kunt kiezen uit 0 of 180 graden fase, terwijl een versterking van 12 dB per kanaal gerealiseerd wordt. Het geheel is volledig analoog en discreet opgebouwd, waarbij – vanzelfsprekend – gebruik gemaakt wordt van precisie-weerstanden en condensatoren.

Softwaregestuurde versterkingsregelaar

Via een stappenregelaar (0,5 dB per stap) verzwakker regelt u de gewenste versterkingsfactor, met een maximum van de genoemde 12 dB. De regelaar wordt trouwens door een stukje software beheerd, die uiteindelijk relais schakelt om het verzwakkingscircuit aan te sturen. Aardig detail is dat het geheel modulair is opgebouwd, zodat u in de toekomst wellicht nog eens extra filters of complete upgrades uit kunt voeren. Tot slot geldt dat Magico heeft gekozen voor een ‘dual chassis’-ontwerp, waarbij de voeding in een aparte kast is geplaatst. Blijft over de prijs: die bedraagt €48.000.