20.1 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Magico Titan 15, 6500 Watt aan laag

Magico Titan 15, 6500 Watt aan laag

6
Magico Titan 15, 6500 Watt aan laag

Mochten uw speakers naar uw smaak wat iel klinken, dan zal de nieuwe Magico Titan 15 ongetwijfeld uitkomst bieden.

De Titan 15 van Magico is een actieve subwoofer die beschikt over twee klasse D-eindversterkers met elk een vermogen van 3200 Watt maximale output. Ze sturen elk een 15 inch driver aan, die tegenover elkaar geplaatst zijn in de kast. Het totale vermogen dat volgens de fabrikant geleverd kan worden bedraagt daarbij een stevige 6500 Watt. De kast is gemaakt van een uit een stuk bestaand aluminium die volledig gesloten is. Het frequentiebereik loopt volgens Magico door tot onder de 20 Hz. Voor het menselijk oor niet waarneembaar meer, maar wellicht wel zorgend voor een borrelend onderbuikgevoel bij special effects in films en dergelijke! Terwijl ook iets als een orgelconcert geproduceerd op een uit de kluiten gewassen kerkorgel de ramen ongetwijfeld mee zal doen schudden.

Zware jongen

Voor een ieder die wat trappen op moet in bijvoorbeeld een flatwoning zonder lift: wees gewaarschuwd. De Magico Titan 15 weegt maar liefst 177 kilo, dus enige hulp voor tilwerk is ongetwijfeld nodig. Staat de sub eenmaal op z’n plek, dan kunt u deze na inschakelen geheel naar wens aanpassen. Een DSP maakt dat u hem zeer nauwkeurig in kunt regelen en aanpassen aan uw speaker-opstelling. Mocht u geïnteresseerd zijn: de Titan 15 kost $32.000, leverbaar vanaf ergens eerste kwartaal volgend jaar.

6 REACTIES

  1. Haha Huite! Misschien een andere voeding, hoewel 6500W :-). Het concept voor mijn eigen voedingen is bijna klaar. De driver is voor 95% klaar en de voeding zelf voor +/- 80%. Hij gaat wel heel bijzonder worden. Misschien niet helemaal een DC4 maar ik verwacht hem wel dichtbij. De prijs zal wel lager komen te liggen ongeveer 50%.