22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Streaming Audio Wattson Emerson, handig micro-streamertje

Wattson Emerson, handig micro-streamertje

12
Wattson Emerson, handig micro-streamertje

Soms kom je tijdens het surfen wel eens een aardig apparaat tegen, zoals deze Wattson Emerson streamertjes.

Het Zwitserse Wattson Audio heeft twee alleraardigste streamertjes in het assorttiment. De wel heel compacte apparaten met de naam Emerson zijn verkrijgbaar met een analoge uitgang of als digitale uitvoering. In het laatste geval moet u zelf voor een DAC zorgen. Beide apparaten zijn in ieder geval Roon-compatibel zodat u er alle kanten mee op kunt. Verder worden alle bekende streamingdiensten als Tidal en Qobuz ondersteund, terwijl – natuurlijk – ook streamen via dlna tot de mogelijkheden behoort.

Ethernet

Volgens Wattson is de zijn beide apparaten zodanig opgezet dat een bitperfecte weergave wordt gerealiseerd. Beide ultra-compacte apparaten beschikken over een 100 Mbit ethernet-aansluiting, waarmee integratie in een (thuis)netwerk in de meeste gevallen een kwestie van inprikken in een vrije poort op uw router of switch zal betekenen. Zowel de analoge als digitale Emerson kosten elk een bedrag van €1250.

12 REACTIES

  1. ‘@Dick Vermaas Engels Nederlands / NederlandsEngels is niet altijd per woord te vertalen. Vertaal bijvoorbeeld begrafenisondernemer dat is een undertaker MAAR een ondernemer (NL) wordt entrepreneur (Engels). Zo zijn er legio voorbeelden. Wil beslist niet overkomen als betweter. Maar de LP/CD is geen software het zijn inderdaad analoge/digitale bestanden die er op staan. Software is een begrip voor ‘n taal, die wordt begrepen door de computer/tablet of smartphone (App is ook software). Streaming (media Audio-Video) is echt de naam die gegeven is voor de (SAC) CD/DVD. Heb zelf de Bluesound node 2i is aardige apparatuur, maar hoort absoluut niet bij High-end. Prijskaartjes of specificaties zeggen weinig of het voldoet aan de geluidsweergave die gewenst wordt. Wens jouw een fijne jaarwisseling en een voorspoedig nieuwjaar

  2. Beste Dick.
    “Nogmaals, ‘t woord zegt ‘t al “stromen”muziek die je direct van internet afspeelt en niet op je harde schijf hebt staan.”
    Dat is jouw definitie van streaming audio. En er zij er meer die er zo over denken.
    Maar vrij algemeen wordt onder streamen ook het afspelen vanaf een NAS, harde schijf o.i.d. gerekend. Hifi studio Wilbert (willekeurig gekozen) zegt daarover: “Een ontwikkeling van de laatste jaren in de muziekweergave is de komst van netwerkspelers. Door het spelen uit een buffer is er veel minder jitter (lees digitale vervorming), dus veel meer muziek. De opvolger van de CD is er en heet streaming-audio. Je kunt lokaal streamen (NAS) of streamen vanaf een muziekdienst (Spotify, Tidal, Qobuz).”

  3. Ik blijf dat begrip “streaming” voor nog steeds veel verwarring zorgen. Bijna iedereen is ‘t met mij eens, dat dit feitelijk is, muziek afspelen, welke je zelf niet in een bestand bezit. Zal wel aan mij liggen, maar een paar jaar geleden, heb ik uit louter nieuwsgierigheid ROON op mijn Macbook gezet, en via mijn Metrum, of Tentlabs toentertijd afgespeeld. Voor Bit problemen, ik heb helemaal geen Bit problemen waargenomen.