Apple iPhone SE, de geruchten zwellen aan

0
Apple

De geruchten rondom de komst van een gloednieuwe Apple iPhone SE nemen toe, en hier en daar ‘lekken’ al wat specs.

Dat dit jaar een logisch jaar is voor een nieuwe iPhone SE van Apple schreven we al eerder. Inmiddels menen diverse ‘insiders’ te weten wat er zoal in het volgens hen in maart of april verschijnende toestel te vinden is. 5G wordt – vanzelfsprekend – genoemd. Net als een snellere SoC (system on a chip) ten opzichte van de vorige SE (zie afbeelding bovenaan). Extra voordeel van de SE is, dat deze net wat compacter is qua afmetingen, gebaseerd op het uiterlijk van de iPhone 8. Verder worden mogelijk nieuwe camera’s of meer geheugen als optie genoemd.

Iphone zonder poespas

Tuurlijk is en blijft het allemaal koffiedik kijken. Waar het onder de streep om gaat is dat de Apple iPhone SE voor zo ongeveer de helft van de prijs van z’n ‘reguliere’ iPhone-kompanen over de toonbank gaat En dat zonder dat er noemenswaardig veel aan snelheid en features wordt ingeboet. U mist slechts zaken als bijvoorbeeld een glazen achterkant, drie of meer camera’s en dat soort zaken. Bent u op zoek naar een stabiele, betaalbare smartphone draaiend op iOS, dan is de SE een prima keuze. De cadans van om de twee jaar een nieuwe versie past bovendien goed bij het vernieuwingsaanbod dat de meeste mobiele providers aanbieden. Maar u bent zeker niet verplicht de SE op dezelfde frequentie te vervangen; de ervaring leert dat Apple hun apparaten nog vele jaren van updates blijft voorzien. Voordeel van iOS ten opzichte van Android is, dat er heel veel hoogwaardige audio- en muziek-apps voor beschikbaar zijn.