20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Apple stopt met Beats Pill+

Apple stopt met Beats Pill+

0
Apple stopt met Beats Pill+

Apple heeft de Beats Pill+ Bluetooth-speaker uit het assortiment gehaald; ook op de site van Beats is het ding nergens meer te vinden.

Dat de Beats Pill+ verdwenen is bij zowel Apple als Beats geeft aan dat het over en uit is voor de speaker. Daarmee blijft er nog een specifieke eigen speaker van Apple over, in de vorm van de HomePod Mini. Hoewel er natuurlijk altijd een gerede kans is dat de Pill+ een opvolger krijgt, is dat wellicht onlogisch. Beats zelf focust zich tegenwoordig met name op in- en over-ears. Even leek dat te veranderen toen direct na de overname van Beats door Apple in 2014 die Pill+ verscheen. Maar daar is verder nooit meer een opvolger voor verschenen en het geheel lijkt dan ook een lage prioriteit te hebben.

Verzadigd

Misschien ook niet heel vreemd dat Apple (en Beats) zich niet zo heel erg (meer) bezighouden met Bluetooth-speakers. De markt is enorm verzadigd en zelfs voor een goede  Bluetooth-speaker betaal je allang de hoofdprijs niet meer. Hoofdtelefoons en in-ears zijn echter hotter dan ooit. En daar zijn bovendien de kwaliteitsverschillen nog goed merkbaar, met name in het midden- en hogere prijssegment. Kortom: of er ooit een ‘echte’ opvolger voor de Pill+ gaat komen…?