22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Audience forte f5 netsnoer

Audience forte f5 netsnoer

6
Audience forte f5 netsnoer

Het nieuwe forte f5 netspanningssnoer van Audience wordt door de fabrikant neergezet als een ‘true high-end’ netsnoer, bedoeld voor al even high-end audiocomponenten.

In de Audience forte f5 worden zes geleiders gebruikt, de opbouw moet zorgen voor uitstekende EMI en RFI ruisonderdrukking. De geleiders zelf zijn gemaakt van zeer zuiver 10 AWG gevlochten koper. Verder wordt XLPE als diëlektrisch materiaal ingezet. Audience behandelt de kabels tot slot cryogeen, volgens een gepatenteerd proces. Dat moet leiden tot een nog betere geleiding en ‘vormbehoud’ van de wisselspanning uit het net.

Direct hoorbaar

Directeur van Audience John McDonald meldt dat de forte f5 een ideale upgrade is voor hoogwaardige audio- en home-entertainment-systemen. De kabel is volgens hem ontworpen met dingen als een uitstekende resolutie en transient response in ‘t achterhoofd. Het verschil tussen een standaardsnoer en dit netsnoer moet volgens de fabrikant direct en duidelijk hoorbaar zijn. Prijzen gaan – voorzien van een Europese of UK-netsteker – vanaf $649 voor 1,5 meter. Andere lengten en configuraties zijn vanzelfsprekend mogelijk.

6 REACTIES

  1. Beetje research, bracht me tot de verbazing, dat je in de Waarderpolder werkzaam bent. En wel in de oude contreien alwaar ik reed werkzaam was in 1968. Te weten de Artone dagen (nog voor CBS). De jaren onder de Gebroeders Slinger. Tijdens mijn studie jaren was ik daar 7 jaar. Ik denk dat je toen nog in een korte broek rondliep, of zelfs nog niet geboren was. Maar met mij Dual 2019 thuis en OTL’s wist ik toen al, dat er een hoop onzin werd verteld over Hifi. Maar niet zoveel als nu!

  2. “Want” ? in de periode dat ik nog de producten van Glenn Croft voor geheel ‘t vaste land van Europa distribueerde en power cables net in zwang kwamen, vroeg ik wat zijn mening was. Zijn antwoord luidde, ik meng me niet in onzin zaken. Toen en daarna, in feite nu nog, heb ik veel contact met de meest vooraanstaande audio techneuten, alom gerespecteerd. Ik ga hun reacties privé geuit, hier niet herhalen. Kortom, er is veel geld mee gemoeid. Hetgeen mij het meest verbaasd is; en dan verwijs ik naar honderden zaken met talloze audioproducten die op Youtube te vinden zijn en besproken worden, hoeveel advies in de commentaren wel niet wordt gevraagd. Ik denk dan, man je hebt toch zelf oren. Als je ‘t beter vindt klinken, koop ‘t dan! Ps, ik heb de tijd dat Hifi (jaren 60) steeds populairder werd actief meegemaakt. Bladen als luister (Jan Kool), later Audio en Techniek (John va der Sluis), welke allemaal als abonnee doorgaans gretig werden gelezen, dat veel inhoud toentertijd was de lezer te beschermen tegen miskopen.