12.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Classic Audio Spartan 10

Classic Audio Spartan 10

0
Classic Audio Spartan 10
De Classic Audio Spartan 10

De Classic Audio Spartan 10 is een low frequency crossfeed MM phono-voorversterker, voorzien van laagfrequent ruisonderdrukking.

Hebt u een MM-element in gebruik, dan is het zaak daar een passende en kwalitatief goede phono-voorversterker bij te zoeken. Denk dan eens aan iets als bijvoorbeeld de Spartan 10 van het Britse Classic Audio. Dit apparaat beschikt volgens de fabrikant over een uiterst nauwkeurig RIAA-correctiefilter. Maar dan – prettige bijkomstigheid – zonder het vaak bijbehorende hoge prijskaartje. De versterking is verdeeld over twee trappen, wat ten opzichte van eentraps-versterkers tot een veel hogere mate van lineariteit moet leiden.

Externe lineaire voeding

Een volledig nieuw ontworpen crossfeed-systeem voor de lage frequenties moet zorgen – indien ingeschakeld – voor minder LF-ruis. Verder is gedacht aan een lineaire externe voeding. Geen vervelende trafo en bijbehorende even vervelende magnetische strooivelden in het gevoelige inwendige van de versterkerbehuizing dus. De prijs valt mee: £380. Vooralsnog is de phono-voorversterker van Classic Audio alleen in het VK verkrijgbaar. De eerste serie is al uitverkocht. Niet heel gek, want de oplagen zijn beperkt. De volgende batch van 45 stuks staat op de rol voor deze maand!