20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Blu-ray spelers Intel cpu’s ondersteunen geen UHD Blu-ray meer

Intel cpu’s ondersteunen geen UHD Blu-ray meer

0
Intel cpu’s ondersteunen geen UHD Blu-ray meer

Intel is gestopt met de ondersteuning voor UHD Blu-ray in z’n CPU’s. Het gaat dan om de nieuwere generatie processoren.

Intel laat weten dat UHD Blu-ray’s niet meer ondersteund worden. Het beveiligingssysteem SGX (Software Guard Extension) bevat diverse veiligheidslekken. Blijkbaar is het voor Intel niet mogelijk om de lekken te repareren, mogelijk betreft het een hardwareprobleem. Hebt u een CPU uit de Intel 7000, 8000, 9000 of 10000 generatie, dan is SGX mogelijk al verwijderd of wordt het verwijderd middels een komende update van uw besturingssysteem. Wilt u per se gebruik blijven maken van de mogelijkheid om 4K Blue-rays op uw systeem te blijven bekijken, dan is het zaak om heel kritisch naar komende updates te kijken. En direct na updaten te controleren of afspelen nog werkt. Indien niet, dan is downgraden een optie. Helaas mist u daarmee wel ook allerlei andere noodzakelijke patches, het is immers – onder Windows – alles of niks.

1080p niet getroffen

De limitering geldt trouwens niet voor reguliere 1080p Blu-ray’s. Dus mocht u een Blu-ray-speler in uw systeem hebben zitten, dan is nog niet alle hoop op retro-entertainment verloren.