11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi CD-spelers Rega Saturn MK3, cd-speler en DAC in een

Rega Saturn MK3, cd-speler en DAC in een

0
Rega Saturn MK3, cd-speler en DAC in een

Met de Rega Saturn MK3 scoort u dubbel qua functionaliteit: u haalt er namelijk én een cd-speler én een DAC mee in huis, scheelt weer ruimte!

Er valt van alles te zeggen voor losse en onafhankelijk van elkaar werkende componenten in een hifi-installatie. En er valt net zoveel te zeggen voor geïntegreerde onderdelen. In het laatste geval speelt bijvoorbeeld plaatsbesparing een belangrijke rol. Maar ook kan de integratie bijvoorbeeld leiden tot perfect op elkaar afgestemde onderdelen onder de motorkap. Bent u ook iemand die wel van multifunctioneel houdt, dan is de nieuwe Rega Saturn MK3 wellicht iets voor u. Het betreft een cd-transport en DAC ineen. Kortom: in essentie een cd-speler, waarbij u de DAC ook voor andere doeleinden in kunt zetten. Ook het cd-transport is desgewenst als zodanig – in combinatie met weer eens een andere DAC te zijner tijd bijvoorbeeld – te gebruiken. Lekker veelzijdig allemaal, dus. De DAC is gebaseerd op een paartje Wolfson WM8742 DAC-chips; waarbij geldt dat transport en DAC-schakeling elk door een afzonderlijke voeding verzorgd worden.

Windows

De DAC is toegankelijk via onder meer USB, wat betekent dat u de Rega Saturn MK3 op vrijwel elke computer en (hoogstwaarschijnlijk) diverse tablets en smartphones aan moet kunnen sluiten. Gewoon, via een aloud USB-kabeltje. De samplerate mag in dat geval liggen tussen 44,1 kHz en 192 kHz, met een resolutie van maximaal 24 bit. Voor gebruik onder Windows is een driver nodig, die u vanaf de website van de fabrikant kunt downloaden. De prijs van de nieuwe Rega is nog niet bekend, volgens de geruchtenmolen zal deze echter niet bijzonder veel afwijken van het prijskaartje dat aan z’n voorganger hangt a €2200.