15.3 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Streaming Audio Streaming Ben & Jerry’s podcast “Into the Mix”

Ben & Jerry’s podcast “Into the Mix”

0
Ben & Jerry’s podcast “Into the Mix”

Ben & Jerry’s – de welbekende ijsfabrikant – start een podcast waarmee het wereldwijd activisten en artiesten hoopt te inspireren.

Ben & Jerry’s, het ijsbedrijf dat – naar eigen zeggen – bekend staat om zijn activistische karakter, geeft vandaag de primeur van zijn nieuwste project: een podcast om een nieuwe generatie activisten en artiesten over de hele wereld te inspireren. De podcastserie, genaamd Into the Mix: A Ben & Jerry’s Podcast About Joy & Justice, wordt gepresenteerd door New York Times best selling auteur Ashley C. Ford. Bij de podcast schuiven prominente culturele gasten aan die vertellen hoe ze hun bekendheid inzetten om sociale verandering in de maatschappij te bewerkstelligen.

John Legend

In de eerste aflevering vertelt zanger John Legend over racisme in het strafrechtsysteem, het belang van stemrecht, zijn geschiedenis van sociaal activisme, en zijn huidige inspanningen om structureel racisme op lokaal niveau tegen te gaan. Over de relatie tussen artiesten en activisten zegt John Legend: ‘Artiesten moeten deel uitmaken van de verbeelding van de toekomst; ze moeten zich een betere wereld voorstellen en kunst maken die mensen dat laat zien.’

Snijpunt van activisme, kunst en cultuur

‘Succesvolle bewegingen voor sociale verandering hebben nooit alleen te maken gehad met goede ideeën en goed beleid,’ zegt Chris Miller, Global Head of Activism Strategy bij Ben & Jerry’s. ‘Historisch gezien – van de abolitionistische beweging tot de moderne burgerrechtenbeweging, de anti-Vietnam oorlogsbeweging en Occupy Wall Street – waren muziek en kunst verweven in het weefsel van deze inspanningen. Deze podcast viert het snijpunt van activisme, kunst en cultuur, die kan worden omschreven als de vreugde op de lange reis naar gerechtigheid.’

Opvolger

Into the Mix volgt op het succes van Ben & Jerry’s eerste zelfstandige podcast, een zesdelige serie getiteld Who We Are: een verhaal van racisme in Amerika, gepresenteerd door Jeffrey Robinson. Who We Are toonde de verborgen manieren waarop wettelijke discriminatie en door de staat gesanctioneerde brutaliteit nog steeds een impact hebben op Zwarte Amerikanen. De show verdiende een plaats in Apple’s top 100 lijst van podcasts en de top 10 geschiedenis podcast lijst.

Into the Mix is gratis te streamen via Spotify en Apple Podcasts. Toekomstige gasten zijn onder meer milieuactivist Bill McKibben en zangeres-dichteres-activiste Patti Smith.