Ferrum Erco DAC-hoofdtelefoonversterker

0
Ferrum

Het Poolse Ferrum – onderdeel van HEM – heeft de Erco DAC annex hoofdtelefoonversterker uitgebracht.

De Erco van Ferrum heeft z’n naam ontleend uit het Esperanto. Erco betekent daarin erts. Dat er voor een woord uit het Esperanto is gekozen, is trouwens niet geheel vreemd. De bedenker van deze universele wereldtaal Zamenhof leefde in hetzelfde Warschau waarin tegenwoordig Ferrum gevestigd is. Zijn doel was het samenbrengen van de mensheid middels één taal. En die filosofie wil Ferrum dan weer uitstralen met de Erco (wat trouwens uitgesproken dient te worden als ‘ertso’).

Echt gebalanceerd

Op de Ferrum Erco treft u drie digitale en één analoge ingang aan. Alle digitale poorten kunnen overweg met MQA, waarbij gebruik gemaakt wordt van de ingebouwde ARM-cpu. Een hoofdtelefoon sluit u aan op een 6,35 mm ongebalanceerde jack of de eveneens paraat staande 4,4 mm jack voor gebalanceerde exemplaren. Of gebruik de XLR of RCA-uitgangen om (bijvoorbeeld) een actieve speaker aan te sturen. Het gebalanceerde signaal is trouwens écht gebalanceerd, al vanaf de eerste stappen in de D/A-conversie. Vraagprijs voor de Erco is €2395.