Melco Audio N10/2 Music Library

0
Melco

Wat direct opvalt aan de nieuwe Melco Audio N10/2 Music Library is, dat deze uit twee aparte kasten bestaat.

Volgens Melco is hun gloednieuwe N10/2 de best presterende Music Library ooit. U kunt kiezen uit twee varianten. Die met de toevoeging -H50 beschikt over een traditionele harde schijf. Het typenummer met de toevoeging -S38 bevat een SSD. Waarmee laatstgenoemde versie meteen ook het voorgaande SSD-vlaggenschip N1Z/2EX vervangt. De nieuwe N10/2 is opgebouwd uit twee afzonderlijke behuizingen. Zoals u wellicht al vermoedt heeft Melco gekozen voor een scheiding van voeding en gevoelige overige elektronica. De voeding is lineair opgebouwd, wat voor een ruisarme werking garant moet staan.

Rippen

De Melco N10/2 beschikt over twee ethernet-poorten, waarbij eentje speciaal bedoeld is om rechtstreeks verbinding te maken met een netwerkstreamer. In dat geval hoeft er geen switch tussen geplaatst te worden, wat de timing correct houdt. In totaal heeft de N10/2 drie USB 2.0-poorten aan boord, waarvan eentje aan de voorkant en een speciaal voor de koppeling met een DAC bedoeld exemplaar. Of actieve speakers, zo u wilt. Verder kunt u op een van de USB-poorten een externe harde schijf, een SSD of een geheugenstick aansluiten. Of ga voor een USB cd-drive. In dat geval behoort rippen ook tot de mogelijkheden. Melco’s Intelligent Music Library bevat MinimServer en SongKong. Daarnaast is de N10/2 Roon Ready, DSD-compatibel en worden diverse bekende muziekdiensten ondersteund. De harddiskversie kost £6999 en de SSD-variant £8999. Waarbij u in beide gevallen kunt kiezen uit de kleuren zwart of zilver.