15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Muziek VPRO cancelt Villa Musica op laatste moment

VPRO cancelt Villa Musica op laatste moment

0
VPRO cancelt Villa Musica op laatste moment

De vol enthousiasme aangekondigde serie Villa Musica van de VPRO is op het allerlaatste moment gecanceld vanwege een vermeend gevalletje #metoo.

De VPRO heeft – zo meldt onder meer De Telegraaf en ook de omroep zelve (zie screenshot hieronder) – Villa Musica op de valreep in z’n geheel afgeschoten. Dat heeft te maken met een tweet die journaliste Minou op den Velde maandag plaatste. Daarin geeft zij aan dat documentairemaker Bram van Splunteren zich tijdens een productie – niet gerelateerd aan Villa Musica – opdrong aan de toen 18-jarige Op den Velde. Van Splunteren was op dat moment 36; het geheel speelde 33 jaar geleden. Nadat de VPRO in gesprek ging met Van Splunteren en Op den Velde is besloten de hele aangekondigde achtdelige serie niet uit te zenden.

VPRO
Villa Musica op laatste moment gecanceld.