11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio Cyrus Pre-XR en meer nu Roon Tested

Cyrus Pre-XR en meer nu Roon Tested

0
Cyrus Pre-XR en meer nu Roon Tested

Voor de Cyrus Pre-XR, i7-XR en i9-XR staat een firmware-update klaar, na updaten heeft ‘t drietal het Roon Tested-predicaat gekregen.

Roon wordt veelgebruikt in het audiofiele wereldje, als een prima manier om alle muziek in huis te organiseren en beluisteren. Om optimaal van het systeem gebruik te kunnen maken, moet afspeelapparatuur wel overweg kunnen met Roon. Of dat mogelijk is, kunt u opmaken uit de certificering die beschikbaar is. Het ‘laagste’ level dat een apparaat kan krijgen is Roon Tested, wat betekent dat het overweg zou moeten kunnen met de beheer- en afspeelsoftware. Roon Ready is het officiële ‘certificaat’, dat aangeeft dat er geen vuiltje in de lucht moet zijn als het gaat om compatibiliteit. De Cyrus Pre-XR, i7-XR en i9-XR krijgen allen Roon Tested-compatibiliteit na updaten naar de meest recente firmware (1.6 en hoger). In de praktijk zal het hoogstwaarschijnlijk allemaal als een zonnetje werken. Maar Cyrus zal ongetwijfeld door blijven ‘sleutelen’ aan de firmware om deze uiteindelijk Roon Ready te mogen noemen. Hou dan ook de website van de fabrikant een beetje in de gaten, zouden we zeggen.