13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Netflix jaagt op account-parasieten

Netflix jaagt op account-parasieten

2
Netflix jaagt op account-parasieten

Netflix is een vooralsnog voorzichtig offensief gestart tegen ‘account-parasieten’, ofwel mensen die niet tot uw huishouden behoren en toch meeliften op uw abo.

Het schijnt een redelijk verbreide gang van zaken te zijn: persoon X sluit een Netflix-abo af. En voegt daar vervolgens een of meer huisgenoten aan toe. Dat mag, geen probleem. Maar als vervolgens ook familieleden en (of) vrienden en collega’s van buiten dat huishouden worden toegevoegd mag dat feitelijk niet. Netflix is een experiment gestart om deze meelifters aan te pakken. Zij krijgen een melding dat hun actie tegen de gebruikersvoorwaarden ingaat. Tegelijkertijd krijgen ze een optie om een eigen abo – met korting, dat dan weer wel – af te sluiten. Waarbij zaken als kijkgeschiedenis, uw lijst en aanbevelingen meegenomen worden naar de nieuwe account. De test gaat binnenkort van start in Chili, Costa Rica en Peru.

2 REACTIES

  1. Misschien word het eens tijd dat Netflix een abonnement aanbied voor bijvoorbeeld één toestel of ip adres voor een vriendelijke prijs!
    Als dit abonnement dan vijf euro kost denk ik zomaar dat ze veel meer leden krijgen.
    Zo heb ik een duur 4K abonnement voor meerdere apparaten terwijl ik het echt maar op alleen mijn tv wil!