14.4 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Accessoires The Chord Company stekkerblok

The Chord Company stekkerblok

3
The Chord Company stekkerblok

The Chord Company lanceert haar allereerste stekkerblok in de geschiedenis van het merk, onder het motto ‘Power distribution done right!’.

Na meer dan 38 jaar expertise opgedaan te hebben op het gebied van ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige kabels lanceert het Engelse The Chord Company zijn allereerste stekkerblok. ‘Met de introductie van PowerHAUS stroomdistributie maakt het merk zijn aanbod op het gebied van wandcontactdoos tot audiocomponent compleet. Tevens is PowerHAUS een perfecte aanvulling op de eerder dit jaar geïntroduceerde nieuwe lijn stroomkabels’ zo meldt de fabrikant.

Geheel eigen ontwikkeling

PowerHAUS is volledig in eigen beheer door The Chord Company in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld met – zo schrijft het bedrijf – ‘de focus op de best mogelijke geluidskwaliteit. Er zijn 2 modellen verkrijgbaar: de S6 (Studio) en het vlaggenschip, de M6 (Master). De 6-weg stroomblokken zijn het resultaat van een langdurig ontwikkelingsproces dat al in 2003 is gestart’.

Geen steraarde

Het nieuwe stekkerblok is zowel verkrijgbaar in een Europese als UK uitvoering. ‘PowerHAUS krijgt meer dan 38 jaar kennis en expertise mee op het gebied van signaaloverdracht en profiteert van de in eigen beheer ontwikkelde ARAY techniek. MainsARAY is een doorontwikkeling van de bestaande technologie, specifiek gericht op stroomdistributie.
Aan geen enkel onderdeel dat dienst doet in PowerHAUS zijn compromissen gesloten, elk onderdeel doet uitsluitend dienst voor zijn specifieke doel. Dat wil zeggen het leveren van stroom naar audiocomponenten op de best mogelijke manier. Noisy stroomfilters, neon led’s en schakelaars, zijn bewust achterwege gelaten in het ontwerp, allemaal bronnen voor aantasting van de geluidskwaliteit. De solide aluminium behuizing zorgt voor minimale effecten van microfonie (kleine trillingen en vibraties) op de constructie.
De langdurige ontwikkelingsperiode heeft aan het licht gebracht dat steraarde het best vermeden kan worden. Hiervoor in de plaats heeft men gekozen voor 3 geïsoleerde spanningsrails verzonken in een afgeschermde goot. Deze lopen parallel en zo ver mogelijk van elkaar, hierdoor wordt het ontstaan van HF-noise zo veel mogelijk vermeden. Het nog verder afschermen van de aarde rail zorgt voor nog verdere verbetering in geluidskwaliteit’, legt The Chord Company uit’.

Vlaggenschip

Het vlaggenschip M6 brengt volgens The Chord Company ‘gebruikers de ultieme performance en maakt gebruik van drie hybride MainsARAYs die parallel (i.p.v. in serie) zijn gemonteerd. Deze zijn nauw verwant aan de GroundArays die het merk in 2021 heeft geintroduceerd. De S6 maakt gebruik van de M6’s kernfunctionaliteit, echter op een lager prijsniveau’.

Het PowerHAUS stekkerblok maakt in de woorden van de fabrikant ‘gebruik van geselecteerde hoogwaardige stroombekabeling met dikke aders. De aansluitingen zijn gekozen niet alleen vanwege hun betrouwbaarheid maar bovenal voor de prestaties op geluidskwaliteit. Een hoogwaardige 16-amps IEC kabel zorgt voor de beste stroomlevering voor zelfs de meest veeleisende geluidsapparatuur’.

Distributeur Benelux: Latham Audio, [email protected].

Verkrijgbaarheid:

De kabels en stroomblokken van The Chord Company zijn verkrijgbaar via het dealernetwerk in de Benelux en geselecteerde online winkels. Demonstratiekabels zijn verkrijgbaar via uw lokale The Chord Company dealer.

Prijzen en Verkrijgbaarheid: PowerHAUS M6: €2699 incl. btw PowerHAUS S6: € 1349,= incl. btw Beide producten zijn vanaf heden direct leverbaar uit voorraad.

Specificaties:

  • 6 Euro uitgangen
  • Ingangs connector 16 amp Uitgangsspanning 16 amp (EU) Voltage: 100-250 V
  • Frequentie 50/60Hz

3 REACTIES

  1. Ikzelf behoor tot de groep die de bijdrage van een hoogwaardig stekkerblok aan het eindresultaat-het zogenaamde high end geluid-niet onderschatten,maar een vanafprijs van bijna 1400 euro vind ik eerlijk gezegd een beetje schaamteloos.Bouwt Chord blokken voor alleen de happy few?Speel zelf met een ongefilterd blok van Blacknoise.Uitstekend materiaal met prima prijs-kwaliteit verhouding,waarvan ik durf te voorspellen dat het de competitie met chord aankan.