17.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Accessoires Furutech V1 NCF (Ltd. Ed.) voedingskabel

Furutech V1 NCF (Ltd. Ed.) voedingskabel

31
Furutech V1 NCF (Ltd. Ed.) voedingskabel

Furutech heeft in een zeer beperkte oplage een naar eigen zeggen ‘state of the art’ Powercord op de markt gebracht: De Project V1 NCF.

In de Project V1 NCF Powercord van Furutech wordt gebruikt gemaakt ‘van de beste technologie die de Furutech ingenieurs op dit moment ter beschikking staat: – Stroomaders van Ultra Crystallized High Purity Copper, met Pure Transmission ?-OCC geleider’, aldus de fabrikant. Ze zetten de voordelen puntsgewijs nog even voor u op een rijtje:

 • Behandeld met Furutech’s Alpha Super Cryogenic en Demagnetiserings proces (Voor maximale zuiverheid en geleidbaarheid)
 • Gepatenteerde NCF technologie.
 • De speciaal ontworpen kabel mantel van hoogwaardig zacht dempend polypropyleen en kruislings geweven harde vezels.

Extreem gelimiteerde oplage

De fabrikant wil verder ook graag de reactie van één van hun toonaangevende Furutech premium dealers op deze prestigieuze kabel wereldkundig maken: “Werkelijk ongehoord, een absoluut bizarre gewaarwording! “ (Peacock Audio). Furutech zelf meldt over deze fantastische kabel in de vooraankondiging: “Het ontwerp van de Project V1 heeft geleid tot een weergave met extreem verfijnde en hoge resolutie en, door de zeer lage ruisvloer, een ultieme soundstage met een zeer muzikaal middengebied en strak, gecontroleerd, laag dat gecombineerd is met grote dynamiek en kracht.” Importeur X-fi heeft een aantal van deze gelimiteerd verkrijgbare Powercords (40 stuks wereldwijd) voor de Benelux kunnen importeren. De V1 NCF is exclusief verkrijgbaar bij onze Premium dealers.

Advies verkoopprijs €7485.

31 REACTIES

 1. Het zou well een leuk studio vergelijk zijn met de Furutech V1 NCF met de AudioQuest FireBird Source Mains Power Cable en misschien de Nordost Odin supreme 2.

  Wat ik interessant vind is of het in deze ultra klasse juist heel dicht bij elkaar ligt of dat het juist grote verschillen hoorbaar zullen zijn. Logischerwijs zou je kunnen verwachten dat wanneer de kabels ultiem zijn dat ze geen verschillen laten horen. De Nordost is by far de duurste… kan deze kabel zich nog onderscheiden t.o.v. de andere 2.

  Gek genoeg verwacht ik dat de 3 kabels een totaal verschillende sound te weeg zullen brengen. Misschien hebben ze allemaal hun sterke punten en is de echt ultieme kabel een combinatie van de technieken en materialen!?

 2. Beste Dick,
  Jaap komt ook echt op voor de consument en geeft advies naar zijn believen en kennis. Daar is een forum als deze ook voor bedoeld.
  Dat Alpha-Audio producten aanprijst c.q. test, hoort bij het totaal plaatje. Daar mag iedereen een mening over geven. Maar laten we dan iedereen in zijn waarde laten en beleefd blijven.
  Het beleven van muziek moet dan ook altijd het uitgangspunt zijn en blijven.

 3. Het doel van elke Hifi recensie, of het een draaitafel, versterker betreft, is mijns inziens, de consument bij te staan in hetgeen voor hem/haar in de overvloed bij te staan. Zulks geschiedt reeds jaren in elke markt. Tegenwoordig ook voor I Phones en weet ik veel meer. Dat was voeger ook zo voor Audio. Echter in Audio is er een soort waanzinnige Voodoo ingeslopen.

 4. Beste Jaap Veenstra, dat netkabels wel degelijk aldus jou zeggen “buiten kijf”verschil maken. Kun je enkel met jouw oren of van anderen buiten kijf stellen. Maar ik loop iet wat langer mee, en heb geheel geen hulpmiddelen nodig om instrumenten te stemmen. Zo speel ik veel muziek af, waarin ik zelf meespeel en denk dat mijn gehoor, die men zelf simpel kan testen, niets te wensen overlaat. Het probleem van de huidige audio so called experts, is, en het was een geweldige leuke hobby, is dat teveel idioten compleet zijn doorgedraaid. En de hele fraaie liefhebberij voor muziek en de reproductie daarvan, compleet lopen te verzieken.

 5. Waar komt toch de drang vandaan om zoveel mogelijk Engelse woorden te gebruiken? Dat veroorzaakt alleen maar mist in de communicatie. Helaas worden veel artikelen op deze website vervuild door flauwekultaalgebruik.
  Als je alle marketingbla-bla achterwege laat, gaat het hier dus om een extra dik netsnoer van meer dan 7000 euro.

  • Waar komt de drang vandaan alleen maar negatieve reacties te plaatsen op een website? Wist je dat het ook mogelijk is iets aardigs te posten op Alpha Audio? Stiekem zijn we een team met best wel aardige mensen die graag de bezoekers helpen met onafhankelijke reviews en advies via het forum en e-mail enzo… Doen we ook nog helemaal gratis! Bizar maar waar!

 6. Hoi Flymo, het belangrijkste is de match met het systeem. Een powercord van bijvoorbeeld 1500 euro zal op een set van 20K een kleiner verschil brengen ‘t.o.v. een set van 3 a 4 keer die prijs. Een powercord van 7500 zul denk ik niet snel ingezet worden in een set lager dan 100K maar het zal zeer zeker al een duidelijke winst laten horen in die prijsklasse. Daarboven zal dit zeer waarschijnlijk nog beter hoorbaar zijn

 7. Ik nodig alle non-believers uit op de redactie om het zelf te ervaren. Je mag me blinddoeken en ik zal de test zelfs nog live-streamen. Je hoort het gewoon… Of deze kabel 7500 euro waard is, is een heel andere discussie. Maar dat power-cables een hoorbaar verschil maken staat voor mij buiten kijf.

 8. Als reactie op het bovenstaande voorstel een weddenschap af te sluiten te volgende:
  Antoine Pouwels van Peacock Audio heeft een eigen luisterruimte. Je hoeft geen weddenschap af te sluiten. Je kunt gewoon een afspraak maken en met eigen oren vaststellen of je wel of niet een verschil hoort.
  Hoe het zit met een powercord in deze prijsklasse weet ik niet. Dat gaat ver boven mijn budget. Maar hij is heel gastvrij en biedt je ook de gelegenheid powercords thuis te vergelijken op je eigen installatie.
  Contactgegevens:
  Hopveld 49a
  Heeswijk
  tel: 06-52.79.58.51
  [email protected]