18.5 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Netflix minder lekker in vel

Netflix minder lekker in vel

0
Netflix minder lekker in vel

Het gaat even wat minder lekker met Netflix, de aandelen klapten deze week in elkaar en het aantal abonnees loopt terug.

Tegen de verwachting – van vooral Netflix zelf – in loopt het aantal abonnees terug. Dat ligt volgens de streamer aan het ‘einde’ van de pandemie, waardoor mensen minder tijd hebben om streams te kijken. Maar ook de oorlog in Oekraïne doet een duit in het zakje. De verwachting is dat de abonnee-aantallen nog verder gaan dalen. Zeker ook nu Netflix zich heeft teruggetrokken uit Rusland, goed voor 700.000 abonnees.

Concurrentie

Het betekent mogelijk dat er moeilijker tijden aanbreken voor Netflix. En dat is niet alleen vanwege bovengenoemde oorzaken. Er spelen zonder twijfel ook andere zaken mee. De streamer heeft z’n abonnementsgelden herhaaldelijk verhoogd de afgelopen tijd. Tegelijkertijd is er veel concurrentie voor Netflix op de markt verschenen, die veelal lagere prijzen hanteren, met een aanbod van naam en faam. Denk aan Amazon Prime Video, Disney, het onlangs gelanceerde HBO Max en zeker ook omroepen die zich aan het ‘nieuwe kijken’ hebben aangepast met hun eigen streamingdiensten (NPO+, NL Ziet, bijvoorbeeld). Inmiddels overweegt Netflix de invoering van een goedkoper abonnement, maar dan voorzien van reclame. Afwachten hoe ‘de markt’ zich verder gaat ontwikkelen de komende tijd, dus.