11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Muziek Buma/Stemra opent derde Investeringsfonds Muziek

Buma/Stemra opent derde Investeringsfonds Muziek

0
Buma/Stemra opent derde Investeringsfonds Muziek

Buma/Stemra opent het alweer derde Investeringsfonds Muziek, dat deze keer gefocust is op jonge muziekmakers.

Nederlandse componisten, tekstschrijvers en uitgevers van muziek kunnen vanaf maandag 23 mei 2022 opnieuw een aanvraag doen bij het Investeringsfonds Muziek. Het fonds is een initiatief van Buma/Stemra met medewerking van het Ministerie van OCW en is bestemd voor de ontwikkeling van nieuwe muziek en/of nieuwe exploitatie van bestaande muziek.

Corona-klap

‘Ook al zijn de Coronamaatregelen opgeheven, de muzieksector is nog niet hersteld van de klap van de pandemie. Zo blijft in de live sector de kaartverkoop sterk achter op de situatie van voor de pandemie. Daarnaast hebben veel muziekmakers een deuk in hun inkomsten opgelopen, die ze nog niet te boven zijn. Vooral voor jonge makers is het moeilijk om inkomsten te genereren. Daarom is er in deze derde editie van het Investeringsfonds Muziek speciaal ruimte voor beginnende componisten en muziekauteurs.’ aldus de stichting. In het najaar van 2020 en in de zomer van 2021 was het ook al mogelijk om een aanvraag te doen, er zijn toen samen bijna 1.500 werkbijdragen toegekend.

Ruim 1,9 miljoen

Voor deze derde ronde is € 1.910.000 beschikbaar. Dit bedrag wordt door Buma/Stemra in de vorm van werkbijdragen verdeeld onder Nederlandse componisten, tekstschrijvers en uitgevers van muziek. Met dit bedrag kan het fonds opnieuw een belangrijke bijdrage leveren aan de continuïteit van het creatieve proces en de totstandkoming van nieuwe culturele producties.

Ontzettend goed gebruik van gemaakt

Bernard Kobes, voorzichter Raad van Bestuur Buma/Stemra:
“Van de eerste twee rondes van het Investeringsfonds Muziek is ontzettend goed gebruik gemaakt. Dat geeft aan hoe hoog de nood was en dat is hij nog steeds. We zijn dan ook heel dankbaar dat de minister opnieuw bijdraagt. Er zijn in 2020 en 2021 prachtige dingen ontstaan uit het Investeringsfonds Muziek. We kijken uit naar de volgende creaties en initiatieven, in het bijzonder van jonge makers!”

Meer informatie over het Investeringsfonds Muziek 3 is te vinden via www.investeringsfondsmuziek3.nl. Vanaf 23 mei 2022 kunnen aanvragen worden ingediend.