13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Versterkers Geïntegreerd HiFi Rose RA180: uiterlijk om van te smullen

HiFi Rose RA180: uiterlijk om van te smullen

8
HiFi Rose RA180: uiterlijk om van te smullen

De HiFi Rose RA180 is een geïntegreerde versterker van Koreaanse makelij, en de ontwerpers hebben alles uit de kast getrokken qua design.

U kunt er niet om heen: het uiterlijk van de HiFi Rose RA 180 is bijzonder. En mocht het u tegelijkertijd ook een soort van déjà vu geven, dan kan dat kloppen. Het design heeft namelijk wel wat weg van klassieke Nagra-apparatuur. Verder geldt dat dit de eerste versterker is van het Koreaanse merk. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan bedieningselementen, fysieke welteverstaan. Schakelaars, draaiknoppen, zelfs een schuifregelaar: het is allemaal volop aanwezig. Aan de achterkant treft u een sloot aan aansluitingen aan, waaronder 8 stuks speaker-terminals. Bijzonder is verder de klasse AD-versterkerschakeling, waarbij Gallium Nitride FET’s ingezet worden. U betaalt een bedrag van £5499 voor de HiFi Rose RA180.

8 REACTIES

  1. Als je dan toch eens een mooie versterker wilt zien, met aardig wat knoppen én metertjes, Google dan eens op de Line Magnetic LM 219IA. Zit er nog een mini laboratorium op van buizen op ook nog 🙂
    Dat vind ik zo’n statement van smaak en toch niet over the top, zoals ik deze idd ook vind.

  2. “wat de een lelijk vindt, vindt een ander mooi”. Ik ben liefhebber van jaren 80 vintage hifi-componenten en van mij mag er wel wat meer bedieningsknoppen op de huidige apparaten komen. Ik vind ze over het algemeen heel saai !! Neem een Hegel versterker: daar werp ik hooguit 1 blik op, zo saai ziet het eruit. De knoploze trend mag van mij snel weer verdwijnen en weer wat glans komen op apparaten. Fijn dat je alles op je telefoon kan bedienen vanuit je luie stoel, maar dat neemt niet weg dat ik graag kijk naar het apparaat waar het uit komt. De kwaliteit is uiteraard belangrijk, maar het oog wil ook wat. Overigens is de prijs van deze versterker 3x te hoog, mijns inziens, maar wellicht is dit specifiek voor de “happy few” gebouwd. Het gadget-gehalte is hoog met die tandwielen, maar ik vind het wel hebben.

  3. Als je het aan mij vraagt is het design compleet over de top. Wellicht dat je in het prijssegment van €1.000 tot €2.000 hier nog klanten mee trekt. Maar voor €6.000 kan ik me niet voorstellen dat je hiervoor de portemonnee trekt. Puur en alleen al op basis van het design zonder weet te hebben van afwerking en klankkwaliteit.

  4. Ik houd van een knopje extra, maar dit is zo over the top. En die radertjes zien er uit als speelgoed. Maar goed: individuele smaak…
    Wat ik mij wel afvraag is hoe kansvol is een versterker met zo’n uiterlijk (kleine doelgroep) in deze prijsklasse (6000 euro). Voor die prijs is er zo vreselijk veel goeds te krijgen van bestaande merken met reputatie (dus ook later: inruilwaarde).

    Ik snap[ het PR technishc niet: als je in een overvolle markt een plekje wil veroveren, moet je wel opvallen (wat ze doen!), maar qua prijs niet zo hoog zijn dat (bijna) niemand het risico wil nemen.