13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi High End Munich 2022 – Daniel Weiss

High End Munich 2022 – Daniel Weiss

0
High End Munich 2022 – Daniel Weiss

Op high-end Munchen 2022 hebben we ook even bijgepraat met Daniel Weiss. Welbekend van de dacs en niet te vergeten: een indrukwekkende soundbar (Livebox) die we hebben gehoord op de 2019-editie van de High End Munchen. Deze keer staat Daniel met een serie OEM-producten. Interesant!

Op tafel liggen een aantal producten. Denk aan een custom op-amp, een dac-board met ‘upsampler’, de aansturing van de live-box en een actieve vesterker module met drie kanalen.

de custom op-amp en het dacboard spreken redelijk voor zich. De live-box hardware maakt het mogelijk om zelf een soundbar – of een set actieve luidsprekers – aan te sturen met de geavanceerde dsp-technologie van Weiss (en partners, want ook PSI en Illusonic werken mee aan dit project).

De actieve versterker module is een driekanaals versterker met dsp die het signaal verdeelt over drie Purifi Eigentak modules. De eigentakt vesterkers zijn redelijk standaard gehouden. De DSP is uiteraard van de hand van Weiss. Inputs en outputs zijn te wisselen en kunnen zowel digitaal als analoog worden uitgevoerd, afhankelijk van de wensen.

Mooi aan de oem-producten van Weiss, is dat partijen nu relatief gemakkelijk hoogwaardige producten van een ‘guru’ uit de industrie kunnen implementeren. Wat het ze kost? Geen idee. De prijzen zijn ons – helaas – niet bekend.