12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi High End Munich 2022 – Estelon

High End Munich 2022 – Estelon

0
High End Munich 2022 – Estelon

Estelon laat de Mk2 versie van hun Extreme topmodel horen. Niet alleen extreem qua ontwerp, maar ook extreem evenwichtig in hun weergave. Schoonheid alom.

Dat Estelon een bijzondere fabrikant is wisten we al, maar een luidspreker waarvan je de hoogte van het front dat de bronspeakers huist omhoog en omlaag en de tweeter in diepte kan verstellen, vanuit je luisterpositie, met een afstandsbediening, is een noviteit. Dit is beslist geen gimmick, het afstraal gedrag van de speakers kan hiermee geoptimaliseerd worden voor de luisterruimte. Door dit mechanisch te doen kan je al luisterend de optimale positie bepalen.

Een beestachtige 3 ohm nominaal en 500 watt continue belastbaarheid laat zien dat de speakers ook technisch niet voor een kleintje vervaart zijn. Het geluidsbeeld is evenwichtig, ze doen geen enkele poging om indrukwekkend te zijn. Dat maakt deze bijzondere verschijning speciaal.