High End Munich 2022 – Primare

0

Primare introduceert een nieuwe Dolby Atmos 9 kanaals AV versterker, die ook prima als stereoversterker te gebruiken is.

De nieuwe SPA25 is een Dolby Atmos receiver met negen kanalen. Elk kanaal is toe te wijzen, waardoor het mogelijk wordt om interessante bi-amping constructies toe te passen. Denk aan het bi-ampen van de front-speakers en bijvoorbeeld center om de achterkanalen gewoon aan te sturen. Zo is – in theorie – een hogere kwaliteit mogelijk.

Zoals we al hebben aangehaald, ondersteunt de SPA25 ook Dolby Atmos. En – schatten we in – alle andere grote formaten. Kortom: de filmliefhebber zal niet echt tekort komen.

In de video geven we al aan dat de SPA25 niet een A35.8 is met daaromheen een receiverboard. De SPA25 is een geavanceerde receiver mét Prisma en negen kanalen, gebaseerd op Hypex UCD. Dit zit allemaal in één grote behuizing. Lekker gemakkelijk dus. De prijs is 5500 Euro. Hij moet dit (na)jaar wel op de markt komen, schatten we in.