14.4 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Onkyo failliet, maar u merkt er niks van

Onkyo failliet, maar u merkt er niks van

0
Onkyo failliet, maar u merkt er niks van

Onkyo heeft het faillissement aangevraagd, waarmee een ‘einde’ komt aan 80 jaar geschiedenis. Toch gaat u als consument er niet veel van merken…

Hoewel Onkyo het faillissement heeft aangevraagd – en dat waarschijnlijk ook gewoon toegekend gaat worden – is er onder de streep weinig aan de hand voor u als consument. Hoewel het gonsde van de geruchten de afgelopen dagen lijkt het voor de buitenwacht ‘business as usual’ te worden. Garanties en reparaties worden gewoon uitgevoerd, terwijl er ook nieuwe apparatuur van het merk zal blijven verschijnen. En dat komt omdat Onkyo al tegen het einde van vorig jaar is overgenomen door VOXX en Sharp. Feitelijk kan dus gesteld worden dat dit een juridische constructie betreft om het bedrijf te ontdoen van ‘lasten uit het verleden’. Dat zie je wel vaker in dit soort zaken. Vooralsnog is de planning dat er ook nieuwe producten onder de merknaam blijven verschijnen. Kortom: vooralsnog geen grote veranderingen te verwachten.