18.1 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio Sonos lanceert eigen stemassistent

Sonos lanceert eigen stemassistent

0
Sonos lanceert eigen stemassistent

Sonos werkt hard aan een eigen slimme assistent, die u binnenkort – in ieder geval in de VS – kunt activeren met ‘Hey Sonos’.

Officieel heeft Sonos niets losgelaten over ‘project slimme assistent’. Maar de geruchtenstroom is inmiddels zo sterk geworden dat het bijna niet anders meer kan dan dat deze er gaat komen. Snel al zelfs, naar het schijnt. Op 1 juni moet de functie aanwezig zijn in een nieuwe update die in de VS door de fabrikant wordt uitgerold. Daarna volgt – met onbekend tijdschema – de rest van de wereld. Sonos Voice – zoals het in de wandelgangen heet – moet werken met Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer en natuurlijk het huiseigen ‘radiokanaal’. Later zullen ongetwijfeld meer zaken worden toegevoegd, zoals het in den beginne ontbrekende Spotify en YouTube Music.