12.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Streaming Audio Multiroom Audio Sonos Voice Control is er!

Sonos Voice Control is er!

0
Sonos Voice Control is er!

Het is nu officieel: Sonos heeft z’n eigen slimme assistent onthuld met de weinig spannende naam Voice Control.

We schreven er kortgeleden over: de geruchten over een slimme assistent van Sonos. Welnu, die is inmiddels officieel aangekondigd door het bedrijf. Waarbij ook meteen duidelijk is geworden dat het (nog?) geen ‘echt’ slimme assistent a la Google Assistant of Alexa is. Alle spraakopdrachten van Sonos Voice Control (zoals het beestje heet) zijn primair bedoeld voor het bedienen van de Sonos’jes. En – heel interessant – alles wordt lokaal verwerkt. Er is dus geen cloud-communicatie met achterliggende servers die de verzoeken verwerken. En ook geen meeluisterende ‘kwaliteitscontrole’. Het maakt het aantal verstane opdrachten dan weer relatief beperkt, maar het idee is dat je er onder meer eenvoudig handsfree muziek mee af kunt laten spelen bijvoorbeeld. Overigens hoeven we hier in Europa nog niet enthousiast te worden. De feature wordt per 1 juni in de VS uitgerold, Frankrijk volgt ‘later dit jaar’ en de rest ‘ooit’.