11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Auro 3D vraagt faillissement aan

Auro 3D vraagt faillissement aan

0
Auro 3D vraagt faillissement aan

Het bedrijf achter ‘t Auro 3D surround geluid heeft z’n faillissement aangevraagd. Wat nog niet direct het einde van de zaak hoeft te betekenen.

Om grotere ellende te voorkomen, heeft Auro z’n faillissement aangevraagd. Het Belgische bedrijf zag zich hiertoe genoodzaakt na een mislukte deal met een potentiële investeerder. Een failliet biedt wellicht nog mogelijkheden tot een doorstart. Auro 3D kwam in de problemen door een opeenstapeling van ellende. Eerst was er de Covid-panedemie, die naadloos werd opgevolgd door wereldwijde chiptekorten. Het Auro 3D-geluidsformaat werd in 2005 bedacht door Wilfried van Baelen, samen met Guy van Baelen de eigenaars en oprichters van het bedrijf. Auro introduceerde het hoogtekanaal trouwens een jaar voordat Dolby Atmos de hemel in ging in bioscopen.