13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi McIntosh MR89 AM/FM-tuner

McIntosh MR89 AM/FM-tuner

4
McIntosh MR89 AM/FM-tuner

McIntosh presenteert de nieuwe MR89 AM/FM-tuner, zonder DAB+, een toch opvallende beslissing in met name Europa.

Als Europese gebruiker kun je je afvragen of het loont om zo’n $8300 dollar uit te geven aan een pure AM/FM-tuner. Immers: in onze contreien – in bijvoorbeeld de VS is de situatie anders – wordt analoge radio afhankelijk van het land snel of relatief snel afgeschakeld. Op AM is in de meeste landen al vrijwel niets meer te beleven, ook op de FM-band zal het uiteindelijk stil worden. In Nederland is FM alleen nog via een antenne te ontvangen; kabelmaatschappijen geven geen analoge radio meer door. An sich geen drama, de kwaliteit van uit de ether opgepikte signalen is veelal beter dan wat de kabelaar aanbood. Hoe dan ook, bent u gek op analoge radio én audiofiel dan kunt u nog best een paar jaar plezier beleven aan de nieuwe McIntosh MR89. De meegeleverde antenne is snel geplaatst. Ook kunt u overwegen om ‘t dak weer eens op te klimmen en een ‘echte’ buitenantenne te plaatsen.

4 REACTIES

    • Inderdaad.
      En afgezien daarvan: ik kocht in de jaren ’90 een Luxman tuner van rond de Fl. 800
      De specificaties daarvan overstegen de kwaliteiten van het FM signaal zeer royaal, dus ik denk niet dat het erg veel zin heeft om nog verder te gaan in de perfectie van een tuner want dat kan het achtergebleven FM signaal nooit bijbenen……