10.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Samsung stopt met LCD-productie

Samsung stopt met LCD-productie

0
Samsung stopt met LCD-productie

Samsung stopt deze maand met de productie van LCD-schermen, de concurrentie blijkt tegen onverslaanbare prijzen te leveren.

Het hing al langer in de lucht dat Samsung zou stoppen met het produceren van LCD-schermen. Concurrenten maken ze voor beduidend minder geld. Feitelijk wilde Samsung al stoppen in 2020, maar toen steeg de vraag naar televisies ineens enorm door de uitbraak van Covid. Die piek is nu over en dus is het – wat Samsung betreft – einde oefening voor LCD. In plaats daarvan gaat de fabrikant zich toeleggen op de meer lucratieve fabricage van OLED en quantum dot-displays. Een andere Zuid-Koreaanse fabrikant – LG – is eveneens aan ‘t overwegen zich terug te trekken uit de LCD-productie.