20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Streaming Audio Sonos geeft onbedoeld speakers weg

Sonos geeft onbedoeld speakers weg

0
Sonos geeft onbedoeld speakers weg

In de VS heeft Sonos onbedoeld speakers ‘weggegeven’ aan klanten, dankzij een verkeerd uitgepakte systeemupdate van het ordersysteem.

Dat updates met regelmaat vervelende bijwerkingen kunnen hebben, heeft Sonos in de VS weer eens aan den lijve ondervonden. Na een update van hun ordersysteem aldaar werden een hoop bestellingen namelijk meervoudig uitgevoerd. Met als gevolg dat klanten niet één bestelde speaker kregen, maar (soms veel) meer. Nu is het aardige dat de Amerikaanse wetgeving stelt dat ongevraagd toegezonden spullen zonder betaling gehouden mogen worden. Omdat het bestelsysteem van Sonos ook nog eens facturen heeft gestuurd voor de onbestelde speakers is er nu mogelijk zelfs sprake van een schadevergoeding. Het lijkt er dan ook op dat Sonos vooral van goodwill van klanten afhankelijk is aangaande terug ontvangen van de teveel verstuurde speakers.