15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Netwerk NAS Synology: DSM 7.1 algemeen beschikbaar

Synology: DSM 7.1 algemeen beschikbaar

0
Synology: DSM 7.1 algemeen beschikbaar

Synology laat weten dat versie 7.1 van het OS voor hun NASsen – DiskStation Manager (DSM) 7.1 – per direct algemeen beschikbaar is.

Synology DSM 7.1 introduceert twee belangrijke functie-updates naast een overvloed aan kleinere: de langverwachte mogelijkheid om volledige, bare-metal-level back-ups van het hele systeem uit te voeren en gedeelde map-aggregatie – waardoor meerdere NAS/SAN’s van Synology onder verschillende logins toegang hebben tot dezelfde gedeelde mappen “We schatten dat ruim 5 miljoen actieve DSM-installaties in gebruik zijn als privéclouds, back-upservers, bewakingsservers en meer,” aldus Shamrock Ko, teamleider Systeemproductbeheer. “Voortbouwend op het solide fundament dat we met de 7.0 hebben gelegd, kunnen we ons nu gaan richten op het verbeteren van de klantervaring door het aanpakken van de specifieke uitdagingen die onze klanten tegenkomen tijdens hun dagelijkse gebruik van het platform.”

Belangrijke opslagverbeteringen

DSM 7.1 presenteert belangrijke verbeteringen op het gebied van opslagbeheer. Het is nu aanzienlijk gemakkelijker om gegevens te delen tussen meerdere Synology NAS-/SAN-systemen op verschillende locaties. De functie voor samenvoeging van gedeelde mappen gebruikt SMB DFS om symbolische koppelingen tussen gedeelde mappen op meerdere Synology-apparaten te maken, waardoor meerdere Synology SMB-bestandsservers als één grote portaalmap in uw netwerk verschijnen.

Volledige systeembescherming

DSM 7.1 introduceert volledige, bare-metal level back-ups van het volledige systeem. Dankzij Synology Active Backup for Business kan het volledige Synology-systeem worden geïmporteerd en gerepliceerd, waardoor de doelstellingen voor hersteltijd (RTO) aanzienlijk worden versneld in het geval van een locatiebrede storing. De mogelijkheid tot volledig systeemherstel introduceert ook een snelle en handige manier om identiek geconfigureerde systemen in te zetten.

UI-updates en prestatieverbeteringen

De nieuwe gebruikersinterface die in 7.0 is geïntroduceerd, is verder geoptimaliseerd door achtergrondtaken te consolideren in een beheerdervriendelijk overzicht. Dit biedt meer transparantie in wat er op het systeem gebeurt, zelfs met verschillende gebruikersaccounts. Voor Synology High Availability clusters kunnen gebruikers nu schijven op beide systemen bekijken en beheren vanuit één enkele instantie van Storage Manager voor eenvoudiger onderhoud en beheer.

Wat prestaties betreft, ondersteunt DSM al heel lang flashcaching om de prestaties van willekeurige I/O-bewerkingen op een kosteneffectieve manier te verbeteren. Deze nieuwe versie maakt het mogelijk SSD-caching te activeren op meerdere opslagvolumes.

Ecosysteembrede verbeteringen

Synology lanceert ook meerdere grote verbeteringen aan toepassingen en services.

  • Active Backup for Business: regeling van de bandbreedte, uitgebreide bewakings- en rapportagemogelijkheden en ondersteuning voor back-ups van DSM.
  • Active Insight: gecentraliseerde bewaking van aanmeldingsactiviteiten en Hyper Backup-taakstatussen, plus de mogelijkheid om bewaakte systemen in batch bij te werken
  • Synology C2 Hybrid Share: C2-snapshots aan serverzijde en lokaal beheer van bestandsversies door Synology Drive voor gemakkelijker herstel
  • Directory Server: ondersteuning voor alleen-lezen-domeincontrollers om de veiligheid en flexibiliteit van het systeem te verbeteren
  • Synology Drive: uitbreiding van indexeringsmogelijkheden, een vernieuwde ervaring voor mobiele gebruikers en betere bewakings-/controlemogelijkheden
  • MailPlus: ondersteuning van Virtual DSM, uitgebreide beheeropties, verbetering van het importeren/migreren
  • Virtual Machine Manager: verbetering van de I/O-prestaties voor opslag en de QoS-mogelijkheden

Daarnaast brengt Synology Surveillance Station 9.0 uit, met aanzienlijke verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, beheer van meerdere locaties, beveiliging en meer. C2 Surveillance, een add-on-service, wordt tegelijkertijd gelanceerd. C2 Surveillance gebruikt de nieuw geïntroduceerde ‘dubbele opname’-mogelijkheid in Surveillance Station 9.0 om belangrijke videofeeds veilig te bewaren, zodat ze beschikbaar blijven bij fysieke beschadiging of diefstal van de NVR. Meer informatie.

UPS

Verder eindelijk weer goed nieuws voor gebruikers van een UPS in combinatie met DSM 7.1: deze kan nu ook – net als onder versie 6.x – weer automatisch uitgeschakeld worden. Tot onvrede van een schare gebruikers was deze functionaliteit verdwenen uit DSM 7.0x, maar keert nu weer terug. Het voorkomt onder meer een volledig leeggetrokken accu uit de UPS, wat zonder meer goed is voor de levensduur van dergelijke apparaten.

SRM 1.3

Synology presenteert ook SRM 1.3, tegelijk met de lancering van de RT6600ax wifi 6-router. Deze update verbetert het netwerkbeheer door netwerksegmentatie en ondersteuning van VLAN en meerdere SSID’s te introduceren. DS router 2.0 is de volledig vernieuwde mobiele app die bij SRM 1.3 wordt gelanceerd. Meer informatie.

Beschikbaarheid

DSM 7.1, Surveillance Station 9.0 en andere DSM-toepassingen zijn vanaf nu algemeen beschikbaar en worden al ingezet op Synology-systemen. SRM 1.3 wordt aanvankelijk uitgebracht voor de RT6600ax en in het derde kwartaal van 2022 uitgerold voor oudere Synology-routers.