Yade Lauren grote winnaar NPO FunX Music Awards

1
NPO

Yade Lauren is met drie prijzen de grote winnaar van de NPO FunX Music Awards. Daarnaast ontving Tim Hofman de FunX Power Award voor maatschappelijke impact.

Yade Lauren is met drie prijzen de grote winnaar van de NPO FunX Music Awards. $hirak, Cristian D en Trobi gingen ieder naar huis met twee awards en ook waren er prijzen voor o.a. Josylvio (Artist Of The Year – Male) en Broederliefde (Best Group).

Alle winnaars van de FunX Music Awards

Tijdens de awardshow zijn de volgende winnaars bekendgemaakt:

 • Artist Of The Year – Male: Josylvio
 • Artist Of The Year – Female: Yade Lauren
 • Best Group: Broederliefde
 • Best Video: Cristian D Ft. $hirak, Brysa & Ashafar – Amsterdam
 • Best Album: Trobi – Trobi On The Beat
 • Best Collabo: Trobi Ft. Mula B & LouiVos – Einstein
 • Best Song: Yade Lauren – In De Nacht
 • Best MC: Lijpe
 • Best DJ: Wef
 • Best Producer: $hirak
 • Next Best: Cristian D
 • Best Singer: Yade Lauren

Ook werd dit jaar voor de derde keer de FunX Power Award uitgereikt, dit jaar aan Tim Hofman. Hij legde met zijn serie BOOS het machtsmisbruik, seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik bij The Voice bloot en wakkerde hiermee het gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag aan. De FunX Power Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-doelgroep.

Over FunX Music Awards

De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland. Ze werden vanavond voor de negende keer uitgereikt vanuit een volle AFAS Live in Amsterdam. De show was verder te beluisteren via FunX, te zien via FunX.nl en te volgen via de FunX social kanalen. Er waren optredens van o.a. Broederliefde, Cor, Josylvio en Sigourney K. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang konden zij hun stem uitbrengen op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Tijdens de awardshow werden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Next Best. Naast de twaalf muziekprijzen reikt FunX ook de FunX Power Award uit aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de FunX-doelgroep. Voor meer informatie: Funx.nl/awards.

Foto bovenaan: NPO FunX / Nikki van Toorn

1 REACTIE