19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Dirac en Dolby samen in de auto

Dirac en Dolby samen in de auto

0
Dirac en Dolby samen in de auto

Nog dit jaar verschijnen auto’s met Dirac audio en Dolby Atmos aan boord op de Europese markt, een interessant duo.

Het Zweedse Dirac en Dolby zijn een samenwerkingsverband aangegaan om een onderdompelende audio-ervaring op wielen te creëren. Aardig daarbij is, dat de benadering van beide bedrijven aangaande audio op wielen net wat anders is. Dirac kiest voor de DSP als basis, terwijl Dolby gaat voor een multikanaals basis, waarbij elk instrument en stem in principe z’n eigen kanaal krijgt. En dat kan mede door Dolby Atmos vervolgens weer overal ‘geplaatst’ worden in een driedimensionale ruimte. Beide fabrikanten zeggen dat de door elk afzonderlijk gebruikte technieken een mooie en compatibele aanvulling op elkaar zijn. De eerste auto met een ‘symbiotisch’ geluidssysteem aan boord komt later dit jaar in Europa op de markt. Om precies te zijn betreft het de NIO ET7, een elektrisch vehikel.