11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Home Cinema - Custom Install KRO-NCRV Een huis vol keert terug

KRO-NCRV Een huis vol keert terug

2
KRO-NCRV Een huis vol keert terug

Geen idee wat u de zomermaanden op al dan niet gestreamde tv kunt kijken? Dan start vanaf 26 juli een nieuwe serie Een Huis Vol van KRO-NCRV.

Dinsdag 26 juli start een nieuw seizoen van het populaire KRO-NCRV programma Een huis vol. Hierin wordt het leven van vier grote gezinnen twee weken lang gevolgd. Hoe gaan zij om met grote en kleine uitdagingen? Wat bindt hen en hoe zorgen ze voor elkaar? In deze zomerserie zien we drie families uit voorgaande seizoenen terug: de Jelies uit Tollebeek, de familie Cudogham uit Amsterdam en de in Duitsland wonende familie Buddenbruck. En in Een huis vol ook een nieuw gezin: de schippersfamilie Zeldenrust. Ze doen hun achternaam eer aan, want met acht kinderen is het altijd een drukke boel.

De 10 J’s

In het Brabantse Werkendam leren we de familie Zeldenrust kennen (foto bovenaan, geschoten door Stijn Ghijsen). Moeder Jantina en vader Jozua besloten na Julia en Jesse, hun overige zes kinderen ook een naam met een J te geven: Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian en Jedinja. Samen worden ze ook wel de 10 J’s genoemd. Vader Jozua werkt in de binnenvaart en is daarom vaak van huis. Wanneer de kinderen vakantie hebben, stappen ze met moeder Jantina zo snel mogelijk bij hem aan boord. Het schip is hun tweede thuis en ze vinden het heerlijk om hier tijd door te brengen.

Nieuwe dromen in Duitsland

Bij de familie Buddenbruck heeft moeder Thaila na 25 jaar haar kappersopleiding weer opgepakt, met als doel: een eigen kapsalon aan huis. In de avonduren gaat ze naar school en dan is het aan Rob om het thuis allemaal in de goede banen te leiden. Zal hem dat met negen thuiswonende kinderen probleemloos lukken? Ook volgen we het gezin als ze een dagje naar het strand gaan. Omdat het gezin eerst in Limburg woonde en nu in Duitsland gevestigd is, wordt dat voor de kinderen de allereerste keer.

Op zoek naar rust met z’n negenen

Iven en Cynthia Cudogham genieten nog steeds met hun zeven kinderen van het drukke stadsleven in Amsterdam. Maar ze zijn ook op zoek naar een fijn plekje buiten de stad. We volgen hen in hun zoektocht naar een geschikt vakantiehuisje voor het hele gezin. Wordt het een huis op de Veluwe of toch op het strand? Ook zien we hoe de familie een dag met de Ramadan meedoet, omdat vader Iven en moeder Cynthia het belangrijk vinden dat hun kinderen kennis maken met verschillende culturen.

Feestjes in Tollebeek

In Tollebeek worden er deze zomer bij de familie Jelies veel feestjes gevierd. Van een Sweet Sixteen party voor oudste dochter Jennie tot een sleepover met het hele gezin in de woonkamer. Ook de eerste stapjes van jongste dochter Johni en het afzwemmen van zoon Harrie worden gevierd. Maar we zien ook hoe ze tegen de kosten van een groot gezin aanlopen. Door de alsmaar stijgende prijzen wordt het steeds duurder om elf monden te vullen.

Een huis vol wordt geproduceerd door Skyhigh TV in samenwerking met KRO-NCRV.

Een huis vol, vanaf dinsdag 26 juli, twee weken lang om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

 

2 REACTIES