15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Netflix en Microsoft vormen team

Netflix en Microsoft vormen team

0
Netflix en Microsoft vormen team

Netflix heeft laten weten dat Microsoft de wereldwijde advertentiepartner wordt voor de streamingdienst. Een wellicht ietwat verontrustend gegeven.

Dat het niet zo heel lekker gaat met Netflix mag geen nieuws meer heten. Begin dit jaar verloor het maar liefst 200.000 abonnees, terwijl een groei van 2,5 miljoen was verwacht. Inmiddels zijn de verwachtingen stevig bijgesteld, naar nóg een verlies van een indrukwekkende twee miljoen abonnees in de periode april-juni. Vandaar dat de streamer naarstig op zoek is naar inkomstenbronnen. Een daarvan is een goedkoper abonnement voorzien van – jawel – reclame. Om onder meer die variant te promoten heeft Netflix Microsoft omarmd voor wereldwijde advertentietechnologie en als sales partner.

Adverteren in Windows?

Het roept onbewust meteen dé vraag op: is dit het moment waarop de eerste échte advertenties gaan verschijnen in Windows? Microsoft experimenteert – tot ergernis van velen – al langer low profile met reclame geïnjecteerd in apps als Verkenner, natuurlijk het startmenu en inmiddels ook het zoekscherm. Veelgebruikte onderdelen waar de meeste gebruikers niet omheen kunnen. Een reclamebord dat goud waard is. Tel daarbij op dat zowel Netflix en Microsoft niet heel veel meer te verliezen hebben. Microsoft vooral niet met Windows, dat het in ‘t bedrijfsleven nog goed doet maar daarbuiten snel terrein verliest aan allerhande andere apparaten die niet Windows als basis aan boord hebben. Kortom: afwachten wat er gaat gebeuren de komende maanden! Maar kijk niet heel vreemd op als u ineens een Netflix-advertentie ziet verschijnen in een of ander Windows-onderdeel.