13.8 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Alpha Update – reviews en updates

Alpha Update – reviews en updates

4
Alpha Update – reviews en updates

Het gros van de redactie is weer terug van vakantie. En dat betekent dat we weer lekker aan de slag kunnen. We hebben een deel van de planning al gemaakt. Met name voor de livestreams. Ook zijn we druk bezig het updaten en opschonen van het forum. Kortom: even een snelle Alpha Update is wel op z’n plaats!

Uw redacteur is deze week weer begonnen met opstarten. Dat houdt in: planning maken voor de rest van het jaar én projecten starten die nu nog kunnen, nu een deel van de bezoekers waarschijnlijk nog op vakantie zijn. Laten we beginnen met één van de projecten: het Alpha Audio Forum.

Forum

Zoals eerder vermeld zijn we druk bezig met het forum. Aan de voorkant zal dat niet heel erg zichtbaar zijn, maar aan de achterkant wordt de database opgeschoond én – hopelijk – volledig gerepareerd, zodat de we rest kunnen gaan aanpakken. Dat houdt in: beter indelen en opschonen.

Het forum wordt meer en meer gebruikt, wat we érg prettig vinden. Dat verplaatst namelijk discussies van de reacties naar het forum. Reacties onder de artikelen zijn natuurlijk fijn en mooi, maar het is niet de plek voor een volledige discussie of algemene vragen: daar is het forum voor.

We houden u natuurlijk up-to-date wat betreft de ontwikkelingen!

Live streams

We hebben ook al een serie live streams ingepland. Deze vindt u allemaal terug in de agenda. We hebben tot eind dit jaar in de planning gezet en waar mogelijk al de onderwerpen. Indien u nog leuke ideeën hebt: laat het weten!

Reviews + achtergronden

Reviews plannen we niet écht ver vooruit, omdat dit in de praktijk nooit echt lukt. Beschikbaarheid, primeurs, wensen / eisen… ze zijn nogal veranderlijk. Maar we zijn wel van plan het volgende op te zetten:

 • Multitest kleine power-conditioners (pluggen)
 • Multitest interlinks (analoog, single ended)
 • Multitest all-in-one’s rond 2500 euro

Wat ook interessant is, is dat we een serie van zes artikelen aan het opzetten zijn rondom de ‘achterkant’ van de hifi-industrie. Deze serie moet wat inzicht geven in hoe onze hifi-industrie nu precies werkt. Zowel op marketingvlak als op gebied van bedrijfsvoering, marktwerking, et cetera. Bijzonder interessant!

Nou… u bent weer bij! Mocht u vragen, opmerking of verzoekjes hebben: laat het maar weten!

4 REACTIES

 1. Dag Jaap,

  Graag in de toekomst een test van DAC toestellen al of niet met streaming of preamp functie in de prijscategorie tussen 2000 en 3000 euro.
  Ik denk dat hierin een redelijke niveau kan worden behaald en er is ook heel wat aanbod van dergelijke toestellen.

  Een 2de suggestie is om bij het testen van een nieuwe speaker zowel de 2 weg bookshelf als de 3 weg vloerstaander van dezelfde serie te testen en ons te laten proeven van de verschillen via de flac bestanden. (Lossless samples)
  Ik vermoed dat de Alpha Audio luisterruimte hiervoor wel geschikt is.

  Een derde suggestie is om eens het verschil te laten horen van speakers die eens passief en ook via actieve filtering en versterking worden aangestuurd.
  In de reviews kwam de Kudos Cardea Super 10A en Super 20A voor als interessante mogelijkheid om eens actief te filteren en te versterken.
  Mogelijke versterkers hiervoor zijn volgens Kudos website Naim Audio, Linn, Devialet Expert of Exposure.
  Deze laatste Exposure lijkt mij het meest prijs gunstig om eens een actieve opstelling uit te testen.
  Ik ben zeer benieuwd wat mogelijk is en ik herinner mij ook jouw goede ervaring bij het bi-ampen met NAD C298 eindversterker in je privé omgeving!

  Vriendelijke groeten,
  Bart