11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi D/A Converters Aune X8 XVIII Magic DAC

Aune X8 XVIII Magic DAC

0
Aune X8 XVIII Magic DAC

De nieuwe Aune X8 XVIII Magic DAC beschikt over een usb-aansluiting en u kunt kiezen uit een versie met of zonder Bluetooth. Met maakt vanzelfsprekend draadloos streamen mogelijk.

Aune presenteert de nieuwe X8 XVIII Magic DAC, een USB-DAC, onder meer prima geschikt om in combinatie met een laptop of pc te gebruiken. U pept het standaardgeluid van die apparaten er stevig mee op, zonder dat dit u een rib uit ‘t lijf kost. Bijzonder detail is, dat de opamps die het uitgangssignaal afleveren via een dekseltje aan de onderkant van het apparaat beschikbaar zijn. Zo kunt u zelf desgewenst aan het tunen slaan door deze onderdelen door nog weer wat beters te vervangen. Verder is voorzien in een variabele symmetrische TRS-uitgangen. Daarmee kan de Aune X8 XVIII Magic DAC ook ingezet worden als bron voor symmetrische versterkers of actieve speakers met XLR-aansluiting. De lijnuitgang verloopt via de welbekende tulp-connectors, waarbij u kunt kiezen uit een vaste waarde of geregelde waarde. Middels zeven instelbare filters kunt u het geluid naar smaak bijstellen; de FPGA die als kloppend hart wordt ingezet rekent er lustig op los. Via de USB-ingang is een resolutie van tot en met 32 bit bij 768 kHz mogelijk, of DSD tot en met DSD512. Via de digitale coax-ingang is tot en met 24 bit / 384 kHz en DoP128 haalbaar.

Met of zonder Bluetooth

Mocht u ook Bluetooth-bronnen willen koppelen, dan kiest u voor de Bluetooth-variant van de Aune X8 XVIII Magic DAC. In dat geval krijgt u de beschikking over een Bluetooth-module die alle gangbare codecs als AAC, aptX HD en LDAC ondersteunt. Mocht u zich overigens afvragen waar de naam van ‘t apparaat vandaan komt: die is gekozen naar aanleiding van het 18-jarig bestaan van Aune. Voor de ‘reguliere’ X8 XVIII Magic DAC zonder Bluetooth betaalt u €299; de variant mét Bluetooth kost €349. We hebben het dan over de reguliere prijzen en niet over eventuele actieprijzen die – zoals u in de screenshot hierboven ziet – blijkbaar zo af en toe gehanteerd worden.