14.6 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Personal Audio iPhone 14 wordt op 7 september gepresenteerd

iPhone 14 wordt op 7 september gepresenteerd

0
iPhone 14 wordt op 7 september gepresenteerd

Apple organiseert op 7 september weer z’n jaarlijkse event waarop nieuwe iPhones worden gepresenteerd. Dit jaar is ‘t de beurt aan nummer 14.

Ook Apple heeft last van leverproblemen. Althans, zo lijkt het als we de geruchten – waarvan tenminste een deel vaak blijkt te kloppen – mogen geloven. Ten eerste worden de telefoons waarschijnlijk duurder. Maar ook – en dat is bijzonder opvallend – krijgt het ‘basismodel’ iPhone 14 naar verluid de SoC (System on a Chip) van de vorige generatie telefoontjes. Tegelijkertijd krijgt de Pro-versie van de iPhone 14 wél een nieuw kloppend hart. Op die manier hoeft Apple zich vanzelfsprekend wat minder zorgen te maken over onderdelentekorten.

Overslaan?

Omdat de prijzen van de telefoons ook omhoog gaan, is de kans groot dat veel iPhone 13 (en wellicht ook die van de 12-serie) een jaartje gaan skippen. Een iPhone 13 vervangen lijkt – als het om de snelheid gaat – sowieso vrij zinloos nu. Vooropgesteld dat alle ‘aantijgingen’ kloppen. Er is verder niets bekend over de audiokant van de nieuwelingen, waarschijnlijk blijft dat des iPhone’s en dus geen hires zonder externe DAC. Wat er uiteindelijk wereldkundig gemaakt wordt weet u na het Far Out-event op 7 september.