18.5 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Hi-Fi Krell K-300p phono-voorversterker

Krell K-300p phono-voorversterker

0
Krell K-300p phono-voorversterker

Krell heeft een nieuwe phono-voorversterker uitgebracht, de K300p. Kan met zowel MM als MC-elementen overweg dus veelzijdig inzetbaar.

De Krell K300p phono-voorversterker beschikt over aparte ingangen voor MC- en MM-elementen. De Ohmse belasting kan ingesteld worden tussen 47 kOhm en 10 Ohm. Ook de versterkingsfactor is naar wens te kiezen, tot een maximum van 62dB bij 1kHz voor de MC-ingang. Het betekent dat u gebruik kunt maken van een scala aan elementen. De ingangstrap is opgebouwd met een hybride geïntegreerde schakeling parallel geschakeld aan ruisarme transistoren en een Burr-Brown SoundPlus opamp. De MM-ingang is opgebouwd rond een dubbele ruisarme FET-schakeling. Hier kunt u de capacitieve belasting instellen van 0 tot en met 680pF, met een eveneens instelbare versterking van maximaal 36 dB.

Nauwkeurig RIAA correctiefilter

Het RIAA-correctiefilter in de Krell K-300p is opgebouwd met gebruikmaking van onder meer nauwkeurige weerstanden en polypropyleen filmcondensators. Dat leidt tot een precieze frequentiekarakteristiek die niet meer dan +/- 2 dB afwijkt van de theoretische ideale karakteristiek. Een symmetrische breedbandige uitgangstrap met Krell Current Mode-opzet levert het versterkte signaal af aan de buitenwereld. Het geheel moet volgens de fabrikant eenvoudig te bedienen zijn. De MM- en MC-ingangen bevinden zich aan de voorkant van het appraat. Een laagfrequent-filter is naar wens in te schakelen, dat blokkeert alle frequenties beneden de 14 Hz. Tevens is gedacht aan een knop voor fasedraaiing. De Krell K-300p is leverbaar in een zwarte of zilverkleurige afwerking voor een prijs van €8500. Op moment van schrijven is er nog geen verdere informatie over de nieuwe phono-voorversterker te vinden op de website van de fabrikant. Zal vast wel veranderen binnenkort.