LG presenteert T90 TONE Free in-ears

0
LG

LG heeft z’n nieuwe vlaggenschip qua in-ears gepresenteerd, de T90 TONE Free is onder meer voorzien van Dolby Head Tracking.

Met de draaibewegingen van uw hoofd ‘meebewegend’ geluid is weer een stapje verder op de ladder naar onderdompelend surroundgeluid. LG heeft deze techniek in de vorm van Dolby Head Tracking in z’n nieuwste T90 TONE Free in-ears ingebouwd. Het is daarmee de eerste draadloze in-ear die deze truc (van Dolby, althans) aan boord heeft én compatibel is met alle apparaten dankzij een speciaal door Dolby ontwikkelde ‘audio visualizer’ voor oordopjes. De hoofd-tracking-techniek is vergelijkbaar met wat u ook aantreft in bijvoorbeeld de Apple AirPods of de Samsung Galaxy Buds Pro. Ook maakt LG wederom gebruik van Meridian-techniek in de T90 Free, in de vorm van Headphone Spatial Processing’ (HSP) van laatstgenoemde fabrikant. Deze truc moet leiden tot een geluidsbeeld dat lijkt alsof u via speakers luistert. Via Snapdragon Sound is een resolutie van 24/96 mogelijk, terwijl ANC voor de nodige rust zorgt.

Etui als Bluetooth-zender

De speeltijd van de LG T90 TONE Free op een volle accu bedraagt tot 9 uur, via het meegeleverde laadetui kunt u daar nog 20 uur stopcontactloos luisteren aan vastplakken. Aardig detail: in het etui is ook een UV-lichtbron verwerkt die uw dopjes vrij moet houden van vervelende bacillen. En het etui heeft nóg een functie, namelijk een Bluetooth-zender. Koppel via de meegeleverde AUX-naar-USB-C-kabel elke gewenste lijn-uitgang aan het etui en u pikt deze draadloos op met de dopjes. De Nederlandse prijs van de nieuweling is op moment van schrijven nog niet bekend, maar ze moeten ergens vanaf deze maand wereldwijd verkrijgbaar zijn. In de VS kosten ze $229,99.