13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi D/A Converters Musical Fidelity M6x DAC

Musical Fidelity M6x DAC

0
Musical Fidelity M6x DAC

Musical Fidelity presenteert de M6x DAC, een D/A-converter uit de high-end-klasse en meteen het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant.

De nieuwe Musical Fidelity M6x DAC beschikt over zaken als een Dual Differential Mode, Dual Mono Design en Super Silent voedingstrafo’s. Het is de opvolger van de M6s en gaat weer een stapje verder. Onder andere met behulp van een vernieuwde chip-architectuuren andere vernieuwingen en verbeteringen onder de motorkap. Als DAC-chips wordt een setje ES9038Q2M gebruikt, voor elk kanaal één. Daarmee wordt de dual mono-opbouw consequent in het hele ontwerp doorgevoerd. Beide uitgangstypen – cinch en XLR – zijn voorzien van hun eigen uitgangstrappen. De Super Silent voedingstrafo’s plus aanpalend EMI-filter en DC-blocker maken deze volgens de fabrikant fluisterstil waardoor u geen last van gebrom hebt. Praktisch is de ingebouwde hoofdtelefoonversterker, die extreem weinig ruis moet genereren. De Musical Fidelity M6x DAC heeft een prijskaartje van €2295. Op de website van de fabrikant is de nieuweling op moment van schrijven nog nergens te vinden. Wel vonden we ‘m bij deze webshop, waarvan ook de screenshot bovenaan afkomstig is.