12.2 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Netflix experiment met betaald wachtwoord delen

Netflix experiment met betaald wachtwoord delen

0
Netflix experiment met betaald wachtwoord delen
Netflix experiment met betaald wachtwoord delen

Netflix is niks blij met al die gedeelde wachtwoorden. Meelurkende familieleden en kennissen tot in de vijfde graad leveren immers geen cent op.

Het wordt steeds duidelijker dat Netflix (en straks ook ongetwijfeld andere streamers, al geldt dat daar vaak een moederbedrijf achter zit dat ook andere bronnen van inkomsten heeft) zoekende is naar de ‘heilige graal’. Qua stabiliseren van inkomsten en abonnees, that is. Dat gaat nu niet goed en je kunt spreken van een vrije val die is ingezet. Volgens Netflix wordt die voor een flink deel veroorzaakt door het ongeoorloofd delen van wachtwoorden met anderen. Die kijken immers voor nop.

Betaald delen

Vanaf volgende maand is het in ieder geval over met die pret voor inwoners van Argentinië, El Salvador, Guatemala, Honduras en de Dominicaanse Republiek. Het is namelijk daar waar de streamer gaat experimenteren met betaald delen van accounts. Onder de streep net iets goedkoper dan het afsluiten van een regulier abonnement, maar net niet interessant genoeg voor een hoop gebruikers. Hoopt Netflix. Als blijkt dat het delen inderdaad stopt, dan zal dit idee ongetwijfeld verder uitgerold worden.