12.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Pro-Ject His Master’s Voice (HMV) platenspeler

Pro-Ject His Master’s Voice (HMV) platenspeler

0
Pro-Ject His Master’s Voice (HMV) platenspeler

Project presenteert de gelimiteerde oplage van de HMV-platenspeler, een speciale uitvoering van de T1 voorzien van een wel heel bekend logo.

His Master’s Voice is ook nu nog een wereldberoemd merk. Misschien hebt u er niks van in huis liggen, maar het naar een antieke grammofoon luisterende hondje als logo is overal bekend. En dat al decennia lang. Inmiddels bestaat HMV – zoals het merk/label afgekort heet – 100 jaar. En dát betekent natuurlijk een mijlpaal van jewelste, zeker in de nog ‘jonge’ tak van vastgelegde muziek. Pro-Ject realiseerde zich dat ook en maakte 300 stuks van de HMV-platenspeler. U krijgt er een certificaat van echtheid bij en op de speler prijkt overduidelijk Nipper. Da’s het hondje dat op een schilderij van Francis Barroud te zien was. Dat schilderij verkocht hij aan de Grammophone Company, dat later EMI werd. EMI patenteerde vervolgens de naam His Master’s Voice en opende in 1921 de eerste winkel. Aardig detail is tot slot, dat de Pro-Ject HMV hoewel zeer gelimiteerd geen astronomisch prijskaartje heeft: £399,99. Héél snel reageren is het enige dat telt dus. Op de site van de fabrikant is op moment van schrijven nog niks te vinden over de nieuweling, dus er is nog hoop…