13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Streaming Audio Streaming TikTok plant muziekdienst?

TikTok plant muziekdienst?

0
TikTok plant muziekdienst?

Er gaan geruchten dat TikTok een eigen muziekdienst gaat beginnen. Of dat nou écht iets is waar we ons op moeten verheugen…?

TikTok is een videoplatform dat alleen korte videoclips toestaat. Het is erg populair bij jongeren, maar kent absoluut ook een schaduwzijde. Het is van origine een Chinees product, waarbij veel gebruikersdata in die richting verdwijnt. Inclusief mogelijk interessante locatiegegevens. De Chinese staat kan zo mooi de bewegingen van mogelijk ‘staatsvijandige’ elementen in de gaten houden bijvoorbeeld. Verder is TikTok al meerdere malen in opspraak geraakt door het niet verwijderen van schokkende of tot zelfbeschadiging of erger aanzettend gedrag. Maar juist het ‘naughty’-karakter zal vooral pubers en jongvolwassenen aantrekken. Die malen beduidend minder om zaken als privacy, dictaturen en andere minder prettige zaken. Hoe dan ook, er is een trademark aangevraagd door het bedrijf, met daarin onder meer vermeld een ‘mobiele app bedoeld voor kopen, delen, downloaden van muziek, tracks, albums en lyrics’. Of een dergelijke streaming- of downloaddienst er écht gaat komen is afwachten. En of deze buiten China beschikbaar komt, want een dergelijke shop zou heel goed China-only kunnen worden, gevuld met door de partij goedgekeurde muziek.