14.4 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi U kunt Alpha Audio helpen!

U kunt Alpha Audio helpen!

2
U kunt Alpha Audio helpen!

Alpha Audio is er primair voor de lezers. We geven u graag het beste advies en hopen u te helpen met onze multitests en adviezen via e-mail en het forum. En dat willen we dolgraag blijven. Doen. En u kunt ons helpen. 

Zoals u wellicht gemerkt hebt, hebben we de afgelopen twee jaar getracht de nodige verdieping te brengen. Verdieping via échte opnames (samples) waarvan er nu al honderden in de database staan. Patreonleden kunnen ze direct – lossless – afspelen via de speciale sample-player. Ook leveren we hoogwaardige livestream-tests waarbij u direct kunnen reageren én kunt meeluisteren. Echter en puurder worden reviews niet, schatten we in.

Ook hebben we heel veel geïnvesteerd in meetapparatuur. We hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in een Prism dScope III, Sourcetronic LCR-meter, Rigol scope, Rigol function generator, een Rigol spectrum analyzer en een speciale differential probe. We kunnen nu praktisch alles wel meten.

En dat was ook het doel. We proberen namelijk bij grote, vergelijkende tests een relatie te leggen tussen de objectieve metingen en de luisterproeven. De eerste, grote test die we op die manier hebben uitgevoerd, is de test van luidsprekerkabels. Daarbij hebben we tien kabels gemeten én blind beluisterd. Bijzonder interessant en nuttig.

Maar ook ongelooflijk veel werk en erg prijzig. We hebben speciaal voor die test een LCR-meter en function generator aangeschaft. Daar bovenop zijn we met de luidsprekerkabeltest zeker een maand bezig geweest.

Nu gaan we met filterpluggen aan de slag. Wederom een enorme klus. Maar weet wel: we doen het met liefde… het is ongekend leerzaam en interessant om dit soort vergelijkende tests te doen. Zeker als we een link kunnen leggen tussen meten en luisteren.

Weerstand

Die verdieping heeft meer rijkdom in de reviews gebracht. En daar hebt u op twee manieren wat aan: metingen geven inzicht in de technische kunde van de fabrikant. Tevens kunnen we checken of een fabrikant eerlijk zijn specificaties opgeeft. Samples geven u een idee van de klank. Zeker als u ze vergelijkt met anderen; iets waar de database voor bedoeld is!

Nu vinden wij en u (hopelijk) de tests heel interessant. En nuttig… Er is echter nog een partij die een rol speelt: de importeurs en merken. Nu valt meer en meer op dat bepaalde fabrikanten het geweldig vinden wat we doen, maar dat er ook een groep is die het helemaal niet ziet zitten. Inclusief grote partijen. Zij zien liever een reclamestukje, schatten we in. Maar daar doen we niet aan bij Alpha Audio. Overigens valt op dat de afhoudende houding erger wordt, naarmate ze groeien. De belangen zullen groter worden.

Toch is het jammer, want we geven u graag een compleet overzicht in de vergelijkende tests. Daar horen ook bekende merken bij, aangezien zij veel als benchmark worden gezien.

Tevens zult u begrijpen dat zij – en ook anderen – Alpha Audio niet (meer) zullen steunen via campagnes. Meestal met als excuus dat er nu even geen budgetten zijn (om wat voor reden dan ook). Echter kunnen we geen platform in de lucht halen zonder financiële middelen. We moeten immers onze huur en hosting kunnen betalen.

Community support

Een oplossing is dat de Alpha Audio community ons steunt. Met úw support kunnen we onze onafhankelijkheid behouden en grote tests blijven doen. Hoe meer support, hoe minder we ‘de industrie’ nodig hebben om te doen wat we nu doen. Ideaal gezien draait Alpha Audio compleet op de community. Dat zal echter niet lukken, maar meer steun betekent meer vrijheid in tests. Ook tests die u – als steunend community-lid – aandraagt!

Wat krijgt u als Patreon Community-lid? Dat verschilt per level. Maar u krijgt sowieso e-mail prioriteit en toegang tot de Sample Player in de browser. Een level hoger geeft u voorrang bij de Open Dag. En weer een level hoger geeft u een review naar keuze.

We zijn bezig met extra voordelen en exclusieve content. Denk aan uitgebreide specificaties per review (bijvoorbeeld metingen in de specs). Wellicht is het ook mogelijk om Patreonleden bij de Live reviews te betrekken. Kortom: genoeg ideeën!

We hopen dat u ons interessant genoeg vindt om te steunen! Wij hebben in ieder geval een droom die we graag met u delen:

Eerlijke, onafhankelijke content blijven maken om onze lezers te helpen bij het maken van degelijke keuzes.

 

2 REACTIES

  1. Is het een idee om producten van weigerachtige fabrikanten te lenen van lezers? Zo hoeven ze niet gekocht te worden door Alpha Audio. Audiosciencereview werkt ook zo voor een groot deel en heeft een grote database kunnen opbouwen. Nadeel kan zijn dat groepstesten lastiger te organiseren zijn.