11.1 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Artiesten persen zelf platen

Artiesten persen zelf platen

0
Artiesten persen zelf platen

Vinyl is nog altijd booming business. Hoewel ‘t percentueel gezien allemaal meevalt is de vraag naar platen momenteel groter dan het aanbod…

Het is zeker niet zo dat in elke huiskamer ineens weer een gloednieuwe platenspeler staat. Gelardeerd met een platenkast bomvol LP’s. Maar de kans dát je zo’n setting weer eens tegenkomt is wel aanwezig. Een schare hardcore vinylliefhebbers blijft het medium omarmen. En die schare is inmiddels zo groot dat meer en meer artiesten hun product niet op een plaat kunnen laten persen. Of daar veel te lang op moeten wachten. In Duitsland is inmiddels het verschijnsel gaande dat diverse artiesten dan maar hun eigen platenpers hebben aangeschaft. Daarmee omzeilen ze wachtrijen voor de grote fabrieken. Is een optie, maar of het echt de investering voor de lange termijn waard is…?