12.8 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Chromecast HD draait op Android 12′

Chromecast HD draait op Android 12′

0
Chromecast HD draait op Android 12′

Volgens gelekte specs draait de vooralsnog hypothetische (maar ook redelijk gelekte) Chromecast HD op Android 12 with Google TV. En dat biedt interessante mogelijkheden.

Het gonst al een tijdje van de geruchten als het gaat om een nieuw beoogde Google Chromecast, waarschijnlijk voorzien van de toevoeging HD. What-Hifi meldt dat er inmiddels meer gelekt is over de specificaties van het vermeende kleinood. Zo moet het draaien op Android 12, wat een forse verbetering is ten opzichte van de voorganger. Deze bleef noodgedwongen hangen (want te weinig opslagruimte voor upgraden) op Android 10. Ook interessant is dat – wederom volgens lekken – de Amlogic S805X2 SoC gebruikt zal worden als basis. Deze ondersteunt het AV1-protocol. Dit zeer efficiënte compressiealgoritme wordt al volop gebruikt door Amazon Prime Video,Netflix en Google zelf. Overigens moet de Chromecast HD qua prijs onder de 4K-versie komen hangen, waarbij u – wederom volgens de geruchten – aan een bedrag van circa €40 moet denken.