28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Home Cinema - Custom Install ‘Google werkt aan alternatief voor Dolby Vision en Atmos’

‘Google werkt aan alternatief voor Dolby Vision en Atmos’

1
‘Google werkt aan alternatief voor Dolby Vision en Atmos’

Naar verluidt, werkt Google aan een open en dus licentieloos (=gratis) alternatief voor zowel Dolby Vision als Atmos.

Volgens dit bericht bij What-HiFi werkt Google aan gratis alternatieven voor Dolby Atmos en Dolby Vision. Gezien de stevige marktpositie die Google inneemt op het gebied van smartphones en smart-tv’s zou dat weleens de bekende ‘game changer’ kunnen zijn. Volgens de geruchten heeft Google de plannen eerder dit jaar aan fabrikanten gemeld, maar dat tot nu toe blijkbaar onder de pet weten te houden. De werknaam van het geheel schijnt intern onder de naam ‘Project Caviar’ bekend te zijn. Overigens is Google niet de eerste die het ‘alleenrecht’ op HDR-beeld van Dolby probeert te traineren. Samsung deed dat eerder al  door HDR10+ kosteloos in licentie aan te bieden, maar vooralsnog met relatief weinig succes. Misschien dat Google het wel gaat lukken?

1 REACTIE

  1. Op zich lijkt dit een mooi initiatief, maar Google heeft een lange geschiedenis van weesprojecten. Dus welke fabrikant gaat apparatuur verkopen met deze technologie (en zonder marktleider Dolby)?
    En welke audioliefhebber koopt een peperdure versterker met het risico dat de surround sound het over een paar jaar niet meer doet?
    Ik vrees dat dit een doodgeboren kindje wordt, tenzij het grote voordelen biedt, maar die zit ik zo snel niet, en volledig compatibel is met Dolby en dat zal niet mogen vanwege de rechten.