21.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Accessoires JohnVanGent nieuwe serie kabels

JohnVanGent nieuwe serie kabels

0
JohnVanGent nieuwe serie kabels

JohnVanGent presenteert een nieuwe serie kabels onder de naam Magic-Link Jubileum Edition.

John van Gent heeft na 20 jaar ervaring besloten een speciale, hoogwaardige serie kabels uit de brengen. In deze Magic-Link Jubileum Edition is volgens hem al zijn vakmanschap en knowhow te vinden. Deze volgens de fabrikant unieke versie bekabeling is ‘samengesteld uit de allerbeste componenten die er momenteel op de markt te krijgen zijn, zoals het Zilver/Goud van Mundorf, het zuiver Zilver en 24KT Goud van Schone en de NCF Connectoren van Furutech. Geen fabrieksmatige productie, maar alle losse componenten handmatig, met de grootste precisie, opgebouwd tot een prachtig product’.

High-end

Van Gent: ‘De Jubileum Edition kan zich meten met de High-End bekabeling uit het hoogste segment en tegen een concurrerende prijs’. Op de site van John van Gent kan men de precieze samenstelling van de verschillende kabels en de prijzen bekijken. Goed om te weten en alvast in de agenda te noteren: de nieuwe lijn is op Dutch Audio Event – 8 en 9 oktober in Veldhoven – te zien.

Opbouw set RCA—RCA Magic-Link Jubileum Edition

‘De twee teflon Tubes, waar uiteindelijk de geleiders door getrokken worden, zijn voorzien van een gevlochten zijde mantel. Deze twee Tubes worden in een Siliconen slang getrokken, waar na ze voorzien worden van een gevlochten verzilverde mantel. De mantel wordt aan één kant een halve centimeter terug in de interlink verwerkt. Dit om eventuele instraling terug naar de bron te geleiden, en niet naar de versterker. Deze Verzilverde mantel wordt dan ook aan de andere kant mee verwerkt aan de retour geleider. Over de Verzilverde mantel wordt over de gehele Interlink een gebleekte katoenen mantel getrokken. Hierover komen nog eens 3 katoenen mantels, aan iedere kant 10cm terug van de punt, dit is om later de RCA Connectoren te kunnen monteren’, zo laat fabrikant JohnVanGent weten.

Edelmetaal geleiders

We zijn er nog niet, want JohnVanGent vervolgt: ‘Over deze mantels wordt als afwerking de gevlochten vertinde/kunststof mantel verwerkt. Deze mantel is visueel mooi, maar is ook nog eens praktisch; hij is namelijk magnetisch dynamisch afschermend. Voor de geleiders zijn er drie strengen hoogwaardig edel metaal gebruikt, en wel: twee strengen 24KT goud van 0.3mm en 1 streng zuiver zilver van 0.5mm. Voor de retourgeleiders zijn twee strengen gebruikt, 1 streng 24KT goud van 0.3mm en 1 streng zuiver zilver van 0.5mm.
De retourgeleider wordt aan één kant mee verwerkt aan de verzilverde mantel, welke aan de body van de RCA Connector wordt gemonteerd. Voor deze serie bekabeling zijn de beste Connectors gekozen, en wel de CF-102 NCF van Furutech’. Dat u het weet!